Ystävissä laatu korvaa määrän - "osa tasapainoista ja onnellista elämää"

21.08.2014 15:22 - Susanna Karttunen

Joillakin ihmisillä on yksi bestis, toisilla monta läheistä ystävää ja toisilla taas pelkästään hyvänpäiväntuttuja. Läheiset ihmissuhteet ovat ihmisille todella tärkeitä. Frendeissä laatu korvaa määrän.

On tärkeää, että jokaisella olisi paras ystävä. Tämän ei välttämättä tarvitse tarkoittaa, että parhaita kavereita olisi vain yksi. Päinvastoin, useampi läheinen ystävyyssuhde on vielä parempi ihmisen onnellisuuden ja mielenterveyden kannalta.

- Osa tasapainoista elämää on se, että ihmisellä on ainakin pari läheistä ystävää, psykiatri Judith Atkin sanoo.

Joillain satoja Facebook-kavereita omaavilla suosituilla henkilöillä ei välttämättä ole oikeasti yhtään läheistä ystävää. Ihmiselle on kuitenkin erittäin tärkeää, että hän pääsee puhumaan asioista luotettavan ja läheisen henkilön kanssa.

- Ihmiset, jotka ovat sosiaalisesti eristäytyneitä ja joilla ei ole tarpeeksi sosiaalista tukea, ovat alttiimpia masennukselle, lohtusyömiselle sekä pulloon turvautumiseen, Atkin sanoo.

Vaikka uusien kavereiden saaminen voi olla vaikeaa, on kuitenkin tärkeä yrittää. Jos muuttaa uuteen kaupunkiin tai menettää vanhat ystävänsä, voi huomata, ettei itsellä olekaan enää läheisiä ystäviä. Tällöin on tärkeää etsiä uusia ystäviä tai rakentaa jo olemassa olevia kaverisuhteita.

Uusia ystäviä voi saada esimerkiksi aloittamalla uuden harrastuksen. Kannattaa myös tehdä asioita työkavereiden kanssa vapaa-aikanakin. Hyvän ystävän ei välttämättä tarvitse olla kiinnostunut samoista asioista kuin sinä, kunhan ajanvietto hänen kanssaan tuntuu luontevalta ja mukavalta.

Uutisoimme aiemmin erilaisista ystävätyypeistä, jotka jokainen tarvitsisi. Lue artikkeli täältä.

Lähde: Shape

Kilpailut

Uusimmat