Kuva: Fotolia

5 tehokasta tapaa tehdä smoothiesta kevyt, mutta maistuva

01.10.2016 20:15 - Karoliina Kotala

Smoothie on monen suosikkieväs ja se toimii erinomaisesti vaikkapa aamiaisena. Jos aikomuksena on huolehtia linjoista, kannattaa muutamia ainesosia välttää.

Kauppojen valmiit smoothiet pitävät usein sisällään turhia sokereita ja lisäaineita. Valmistaessasi smoothien itse saat maukkaan, terveellisen ja nopean herkun helposti. Muista kuitenkin, että kotismoothiestakin voi tehdä rasvaisen ja sokerisen herkun huonoilla valinnoilla. 

Valitse neste huolella 

Älä käytä smoothiessa mehuja, vaan suosi ennemmin kevytmaitoa tai vaikkapa kookosvettä. 

Valitse yksi proteiinin lähde 

Monen smoothie pitää sisällään kreikkalaista jogurttia, siemeniä ja pähkinöitä. Vaikka kyseiset täytteet ovatkin terveellisiä valitse niistä vain yksi. Siementen ja pähkinöiden kohdalla muista myös kohtuus; yksi teelusikallinen riittää. 

Muista maltti hedelmien kanssa 

Moni smoothie koostuu vain marjoista ja baananista, vaikka smoothieen sopivat täydellisesti myös salaatit ja kasvikset, jotka eivät edes juurikaan muuta makua, ovat täynnä terveellisiä ainesosia ja ovat erittäin kevyitä.

Makua saat mausteilla 

Sokerin sijaan hyviä mausteita smoothieen ovat esimerkiksi kaneli, makeuttamaton kaakao ja kurkuma. Jos välttämättä haluat smoothieen makeutta, lisää tilkka hunajaa. 

Kokeile kauraryynejä 

Kaurahiutaleilla saat smoothiesta tuhtimman, jolloin se myös pitää vatsan kylläisenä. Vältä kuitenkin puuropusseja, sillä ne sisältävät usein enemmän sokereita.

Lue myös: Parhaat kesäsmoothiet valmistuvat helposti - ota ohjeet talteen

Lähde: Women's Health Magazine

Kilpailut

Uusimmat