Kuva: Shutterstock

Tee itse terveelliset välipalapatukat - valmistuvat muutamassa minuutissa

18.04.2018 19:45 - Katariina Auvinen

Patukat säilyvät noin viikon jääkaapissa.

Pitkät työpäivät vaativat usein veronsa. Ennen puoltapäivää syödyllä lounalla ei selviä pitkälle iltapäivään, joten välipala on usein paikallaan. Jos mielit herkullisia ja terveellisiä välipalapatukoita, teet ne itse helposti kotona. 

Voit lisätä kuivattuja hedelmiä myös oman maun mukaan. 

Tarvitset: 

Noin desin kuivattuja taateleita
Noin desin kuivattuja luumuja 
2 teelusikallista kuumaa vettä
2,5 desiä suolaamattomia cashew-pähkinöitä 
1 teelusikallinen kookosöljyä 
puoli desiä kuivattuja Goji-marjoja
puoli teelusikallista hienoa merisuolaa
puoli teelusikallista vaniljauutetta 

Tee näin: lisää taatelit ja luumut sekä kuuma vesi tehosekoittimeen. Surauta massa tasaiseksi. Lisää sen jälkeen pähkinät sekä kookosöljy, jonka jälkeen sekoita seos tasaiseksi massaksi. Lisää sileään massaan vielä suola, vanlja sekä Goji-marjat. Jatka sekoittamista, kunnes massa on sopivan sileää.

Jos haluat jättää purutuntumaa patukoihin, lisää esimerkiksi marjoja massaan vasta lopuksi, kun muu massa on jo sileää. 

Muotoile massasta haluamasi kokoisia patukoita. Voit joko pyörittää massaa pötköksi, jonka jälkeen pystyt leikkaamaan pötköstä paloja. Palat on helppo muotoilla. 

Kun patukat on muotoiltu, aseta ne astiassa pakastimeen ainakin tunniksi. Kun otat patukat pois pakastimesta, kääräise niiden ympärille hieman voipaperia, jotta ne eivät takerru toisiinsa kiinni. Säilytä patukoita ilmatiiviisti jääkaapissa. 

Huoneenlämmössä patukat säilyvät noin kaksi päivää ja jääkaapissa noin viikon. 

Lue myös: Herkuttele halvasti - kokeile maukkaita mansikkahyrriä, jotka valmistuvat helposti!

Lähde: Health

Kilpailut

Uusimmat