Seksi pitää paikat nuorina ja 9 muuta faktaa naisten intiimialueesta

19.10.2013 16:15 - Katariina Näreaho

Naisen intiimialue on monimutkaisempi kuin moni uskookaan. Tässä kymmenen mielenkiintoista faktaa, jotka jokaisen olisi hyvä tietää.

1. Orgasmi on kivunlievittäjä. Seuraavan kerran kun valittelet päänsäryä, voit hyvillä mielin suunnata lakanoidenväliin. Orgasmi voi auttaa kipuun jopa paremmin kuin moni särkylääke.

2. Emätin puhdistaa itse itsensä. Alapesu on periaatteessa tarpeetonta, ja jopa haitallista. Vain ulkosynnyttimien kevyt suihkuttelu riittää.

3. Kiistellyn g-pisteen lisäksi emättimestä löytyy myös a-piste. Niin kutsuttu AFE-alue (anterior fornix erogenous zone) löytyy vaginan etuseinämästä, syvemmältä kuin g-piste.

4. Tervekin emätin tuoksuu, mutta miedosti. Ruokavaliollasi voi olla suurikin merkitys intiimialueen tuoksuun: esimerkiksi ananasta syömällä tuoksusta tulee makeahko. Jos alapääsi haju on voimakas ja pistävä, voi tämä johtua bakteeritasapainon häiriöstä tai hiivasta.

5. Emätin voi pullahtaa ulos. Vaiva lisääntyy iän ja synnytysten myötä, ja noin joka viides nainen kärsii ikäännyttyään gynekologisesta laskeumasta. Ahkera lantionpohjan lihasten jumppaaminen voi ehkäistä tätä. Vakavimmissa tapauksissa vaiva vaatii leikkausta.

6. Myös naiset voivat ejakuloida. Joillakin naisilla nestettä voi tulla orgasmin aikana runsaastikin. Väitteistä huolimatta, kyse ei ole virtsasta, vaan Skenen rauhasten tuottamasta nesteestä.

7. Vagina muuttaa kokoa, kun nainen on kiihottunut. Tämä on yksilöllistä, mutta emättimen pituus voi jopa tuplaantua normaalista. Miesten on siis hyvä varmistaa naisen kiihottuminen, jotta yhdynnästäkin tulisi miellyttävämpi.

8. Seksi pitää emättimen nuorena. Kuten kaikki lihakset, myös lantionpohjan lihakset tarvitsevat jumppaa. Säännöllinen seksi pitääkin naisen intiimialueen huippukunnossa.

9. Emättimen eritteet sisältävät skvaleenia, jota löytyy muun muassa hain maksasta sekä joistakin kasviperäisistä öljyistä. Skvaleenia käytetään myös kosmetiikassa, sillä se kosteuttaa ilman että iho jäisi rasvaisen tuntuiseksi.

10. Emättimen lihakset ovat todella voimakkaat! Todisteena maailmanennätystä pitävä venäläinen Tatyana Kozhevnikova, joka pystyi nostamaan vaginallaan jopa 14 kilon painon. Nämä lihakset ovat samat, joilla nainen pidättää virtsaansa. Lihaksia voi käyttää hyväkseen myös yhdynnän aikana ja niitä kannattaa treenata säännöllisesti.

Lähde: Ask Dan And Jennifer

Kilpailut

Uusimmat