Parin vuoden sisällä myynnissä: Alkoholin kaltainen juoma, joka ei addiktoi tai jätä krapulaa

12.11.2013 09:45 - Karoliina Kotala

Perinteiset viinit, oluet ja muut alkoholijuomat voivat saada pian rinnalleen tuotteen, joka taatusti mullistaa alkoholinkulutuksen.

Tutkijat kertovat, että kehitteillä on parhaillaan juoma, joka tarjoaa alkoholin miellyttävät ominaisuudet ilman krapulaa tai mahdollisuutta riippuvuuteen. Niin sanotusti "terveeksi alkoholiksi" kutsuttu juoma aiheuttaa onnellisen, humaltuneen tunteen kuten alkoholikin. Jos kyseisestä olotilasta haluaa nopeasti eroon, tarvitsee ihmisen vain napata pilleri, joka saa selviämään hetkessä.

Tuotetta tutkiva ja kehittelevä lääketieteen professori David Nutt kertoo keksinnön mullistavan terveydenhuollon. Tuote ei aiheuta krapulaa tai ríippuvuutta, eikä myöskään laukaise aivoissa samoja agression tunteita kuin alkoholi. Ja koska kehitteillä oleva juoma ei sisältäisi alkoholia, ei se myöskään olisi haitallinen sydämelle, maksalle, vatsalle ja muille elimille, jotka kärsivät alkoholista. Nutt myös uskoo, että tuote voisi olla markkinoilla jo kahden vuoden sisällä.

- Tuotteelle löytyy aina vastalääke, joten on mahdollista olla päihtynyt, ottaa tabletti, selvitä ja ajaa kotiin. Olen itse ottanut vastalääkettä tietääkseni kuinka tuote toimii aivoissa. Ja tuote on tehokas, olin päihtynyt ja viiden minuutin kuluttua pidin luentoa, Nutt kertoo.

Lähde: DailyMail

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat