Kuva: Fotolia

Ethän suorita arkeasi? 3 tärkeää kysymystä, jotka kannattaa kysyä itseltään jo tänään

20.11.2016 20:15 - Karoliina Kotala

Kiireisen arjen keskellä pysähdymme liian harvoin pohtimaan elämän tärkeimpiä kysymyksiä. Ota itsellesi hetki jo tänään ja käy läpi kolme ratkaisevaa kysymystä.

Työelämä ja kodin arjen pyörittäminen vievät usein huomaamatta kaiken aikamme ja ennen kuin huomaammekaan, vuosia on mennyt ohi kuin hujahtaen.  

- Valitettavan moni pysähtyy pohtimaan elämäänsä vasta kun on pakko, esimerkiksi parisuhteen päättymisen, työpaikan menettämisen tai läheisen poismenon kohdatessa. Jos ei halua tuhlata elämäänsä suoriutuen siitä, kannattaa pysähtyä miettimään omaa elämää, Do it Right! -yrityksestä tuttu Tanja Hinkkanen kertoo. 

Wellness coachina ja personal trainerina työskentelevä Hinkkanen listasi kolme kysymystä, jotka kannattaa kysyä itseltään. 

1. Mitä haluan ja miksi haluan? 

Älä vain kulje ja suorita omaa arkeasi. Erityisesti kysymys "miksi haluan jotain" voi olla merkittävä. 

2. Kuka haluan olla ja mitkä asiat ovat minulle tärkeitä?

Pohdi missä näet itsesi tulevaisuudessa, mistä asioista haluat pitää kiinni, mistä luopua? 

3. Mihin olen menossa?

Pohdi mihin suuntaan olet juuri nyt viemässä elämääsi, miten käytät aikasi ja miten haluat käyttää aikasi. 

Jos kysymykset tuntuvat liian haastavilta, ahdistavilta tai tuntuu, ettet löydä niihin vastauksia, voi apua löytyä elämänhallinnan valmentajalta. 

- Uupumus, burn out ja elämäänsä kyllästyminen ovat tänä päivänä melko yleisiä. Näihin kysymyksiin kannattaa tarttua ajoissa, ennen kuin niissä menee liian syvälle, Hinkkanen muistuttaa. 

Lue myös: Laura ponnisti köyhyydestä unelma-ammattiin: ”Jos tarpeeksi haluaa, voi saavuttaa mitä tahansa”

Kilpailut

Uusimmat