Kuva: Fotolia

Intiimialueen karvoituksen sheivaamisesta paljastui uusi, erittäin ikävä riski

07.12.2016 15:15 - Senni Loikala

Tutkimuksen mukaan alapään sheivaaminen lisää todennäköisyyttä sukupuolitautitartunnan saamiseen.

Jos ajelet säännöllisesti intiimialueen karvoitustasi, on sinulla jopa 80 prosenttia suurempi todennäköisyys saada sukupuolitautitartunta kuin heillä, jotka eivät sheivaa alapään karvoitustaan laisinkaan, väitetään tuoreessa tutkimuksessa. Se on julkaistu Sexually Transmitted Infections -lehdessä, ja tutkimuksesta uutisoidaan myös Live Science -sivustolla.

Kaikista todennäköisimmin sukupuolitauteja oli ihmisillä, jotka ajelivat intiimialueensa karvoitusta vähintään 12 kertaa vuodessa ja heillä, jotka sheivasivat alapään karvoitusta joko päivittäin tai viikoittain.

Suoraa syy-seuraus-suhdetta intiimialueen sheivaamisen ja sukupuolitautien todennäköisyyden välille ei kuitenkaan voida vetää. Kysymys on lähinnä sukupuolitaudeille altistavasta tekijästä, väittää Live Science.

Tuloksista selvisi myös, että ihmisillä, jotka eivät koskaan sheivanneet alapään karvoitustaan, oli muihin verrattuna kaksinkertainen riski saada täitä intiimialueelleen.

Mikä selittää erikoisen yhteyden?

Tutkijoille on muutama veikkaus tutkimustuloksen syistä. He pitävät mahdollisena, että alapääkarvoituksen sheivaaminen voisi aiheuttaa pieniä ihorepeämiä, joiden kautta bakteerit ja virukset voisivat kulkeutua muita helpommin kehoon.

Lisäksi tutkijat pitävät mahdollisena myös sitä, että intiimialueen karvoitustaan ajelevat henkilöt olisivat seksuaalisesti muita aktiivisempia. Vilkas seksielämä voisi tällöin nostaa myös riskiä sukupuolitaudeille.

Miten tutkimus tehtiin?

Tutkimukseen osallistui yli 7500 ihmistä, jotka olivat iältään 18-65-vuotiaita. Tutkijat kysyivät osallistujilta heidän intiimialueen ajelutottumuksistaan, seksikumppaneiden määrästä ja sukupuolitautihistoriasta. Osallistujilta ei kuitenkaan kysytty esimerkiksi, olivatko he käyttäneet kondomia, mikä pienentää selvästi sukupuolitautien tarttumisen mahdollisuutta.

Lue myös: Gynekologi tyrmää alapään ajelemisen täysin - 6 painavaa syytä

Lue myös: Sheivausmyytti: Kasvavatko ihokarvat nopeammin ja tuuheampina takaisin kuin muilla poistotavoilla?

Lähde: Live Science

Kilpailut

Uusimmat