Kuva: Fotolia

Menestys ei aina tarkoita rahaa - tunnista merkeistä, oletko menestynyt elämässäsi

31.05.2016 21:45 - Senja Rapila

Joskus elämässä täytyy kokea ja oppia paljon erilaisia asioita, jotta voi tuntea olonsa menestyneeksi.

Menestyksen tietä havitellessa voi päätyä tavoittelemaan vääriä päämääriä vääristä syistä. Useimmiten päämääränä on yhteiskunnan tuoman paineen mukaisesti varakkuus tai korkea sosiaalinen status, mitkä eivät tietenkään ole ainoat ja oikeat asiat, jotka voivat tehdä sinusta menestyneen.

Mistä sitten tunnistaa elämässään menestyneen ihmisen? Elite Daily listasi kahdeksan kohtaa, joista voit tunnistaa menestyksen:

Olet lopettanut muiden miellyttämisen.

Todellinen menestys elämässä tulee silloin, kun lopetat muiden miellyttämisen. Se tulee silloin, kun lopetat muun maailman kuuntelemisen ja keskityt vain siihen, mikä on sinulle itsellesi tärkeää. Älä siis murehdi muiden mielipiteistä.

Kokeilet erilaisia asioita, joiden lopputuloksesta ei ole varmuutta.

Kaikki maailman menestyneimmät ihmiset ovat joskus kokeilleet jotain uhkarohkeaa, jonka seurauksista heillä ei ole ollut minkäänlaista varmuutta. Vaikka asiat eivät menisikään oman mielen mukaan ja lopputulos on epämieluisa, siitäkin kokemuksesta oppii ja seuraava kerta tulee olemaan helpompi. Menestys ja epäonnistuminen kulkevat käsi kädessä.

Olet kohtelias.

Kohteliaisuus on yksi menestyksen kulmakivistä. Hymyileminen, kohtelias käytös, muiden kehuminen ja riitojen välttäminen ovat asioita, jotka auttavat elämänpolulla eteenpäin. Menestynyt ihminen tietää kuinka toisia ihmisiä kohdellaan tasavertaisesti yksilöinä.

Sinulla on hetkiä, jolloin kadotat itsesi.

Hyvin eletyssä elämässä on hetkiä, jotka vain virtaavat luonnollisesti ja huomaamatta ohitse. Kun teet työtä jonka aikana katoat tähän virtaukseen, tunnet olosi jälkeenpäin aina onnistuneeksi.

Kun teet työtä johon kadotat itsesi, on se jo yksi tapa menestyä. Sitoutumisella omaan työhönsä on paljon suurempi arvo kuin siitä saadulla rahalla. Etsi siis työ, jota tehdessä kadotat ajankulun täysin.

Joku on kiittänyt sinua siitä, mitä olet tehnyt.

Jos joku on joskus kiittänyt sinua tehdystä työstä, olet jo valmiiksi menestynyt. Työsi ei ole pelkästään sinua varten; se on myös asiakkaita varten. Joka kerta kun sinulle annetaan kiitosta työstäsi, se antaa sinulle voimia jatkaa ja luoda jotain uutta. Löydät menestyksen antamisen välityksellä.

Olet suututtanut jonkun.

Jos olet onnistunut suututtamaan jonkun, olet todennäköisesti tehnyt sen niin, että olet uskonut johonkin.

Menestyneet ihmiset eivät etsi keinoja luovia ja mukautua huonoihin, tarpeettomiin muutoksiin, vaan he tunnistavat muutoksia ja parannuksia kaipaavat tilanteet hetkessä. Samalla he etsivät tapoja, joilla asioihin voidaan saada kaivattua muutosta.

Teet asioita, joista innostut.

Useimpien ihmisten elämät eivät ole niinkään huonoja, mutta hieman tylsiä. Olet menestynyt, jos vaihdat mukavuuden innostuneisuuden tunteeseen tai tyydyttävän työpaikan sellaiseen, joka innostaa ja haastaa sinua päivittäin. Menestyneet ihmiset keräävät muistoja ja elämyksiä, eivät rahaa.

Olet elänyt elämää, joka on täyttänyt omat odotuksesi.

Onnellisuus on pähkinänkuoressa sitä, että olet sivuuttanut yhteiskunnan ja muiden ihmisten tuoman paineen ja elänyt elämääsi omien odotustesi mukaisesti. Sinun unelmanasi ei tarvitse olla rahaa tai statusta, vaan voit yhtä hyvin unelmoida seikkailuista ja mistä tahansa muusta, mikä tekee juuri sinut onnelliseksi.

Lähde: Elite Daily

Lue myös: Etsi älykäs puoliso, omakin älykkyysosamääräsi nousee

Lue myös: 5 erimielisyyttä, jotka voivat johtaa suhteen päättymiseen

Kilpailut

Uusimmat