Kuva: Fotolia

Saavuta unelmien vartalo - Itseäsi rakastamalla onnistut

12.11.2015 10:45 - Emma Ylistalo

Treenipäiväkirjan ja viimeiseen asti mietittyjen suupalojen sijaan unelmien kropan voikin saada ajatteluaan muuttamalla. 

Mitä tahansa haluatkin, kaikki alkaa siitä, että hyväksyt itsesi juuri sellaisena kuin nyt olet. Tuomitsemisen sijaan sinun kannattaa vaalia rakkautta ja hyväksymistä itseäsi kohtaan. Se on varmin tapa saada elämästäsi juuri sellainen kuin haluat. Lue alta viisi ohjetta, joiden avulla opit rakastamaan itseäsi enemmän.

1. Aloita hyväksymällä itsesi sellaisena kuin olet

Hyväksy kaikki sinussa - ruokavalintasi, tapasi, kehosi, treenitottumuksesi ja ajatuksesi. Se voi olla haastavaa, sillä päässämme pyörii helposti ainoastaan nauha siitä, mitä olisi voinut tehdä toisin. Hyväksy tämän hetkinen tilanteesi. Hyväksy se, että olet tehnyt menneisyydessä valintoja, jotka eivät enää palvele sinua. Muista, että kaikki on muuttuvaa ja että hyväksyminen on ensimmäinen askel matkalla kohti sitä, millainen todella haluat olla.

2. Mieti missä menet ja mitä sinulla on juuri nyt

Urheiletko säännöllisesti? Juotko tarpeeksi vettä? Vietätkö aikaa ulkona? Kuunteletko kehoasi ja teet päätöksiä sen mukaan, mitä se kaipaa? Syötkö ruokaa, joka tekee sinulle hyvän olon?

Muista, että tämä ei ole hetki tuomitsemiselle. Tämän pohdinnan on ainoastaan tarkoitus saada sinut ajattelemaan, mitkä ovat tapasi juuri nyt. Samalla voit huomata ilman syyllistämistä, mitkä osa-alueet kaipaavat muutosta.

3. Kirjoita lista haluamistasi asioista

Älä mieti mitä sinulla ei ole, vaan yritä päästä tilaan, jossa olet innostunut kaikesta uudesta, mitä haluat elämääsi. Inspiraatio on oikea tie muutokseen. Mieti esimerkiksi millainen haluat kehosi olevan ja miten haluat pitää siitä huolta. Tahtomamme asiat ovat unelmiamme ja toiveitamme. Kirjoita ylös näitä asioita, joita haluat elämääsi. Ole tarkka, sillä mitä yksityiskohtaisempi olet toiveissasi, sitä helpompi niitä kohti on pyrkiä.

4. Anna kiitosta

Ennen kuin voimme saada enemmän sitä, mitä me haluamme, meidän täytyy sulatella se kaikki, mitä meillä jo on. Paras tapa tähän on kiitollisuus. Voit esimerkiksi kiittää kehoasi siitä, kuinka hyvin se on palvellut sinua. Mieti siis joka päivä asioita, joista olet jo kiitollinen.

5. Muista, että muutos vie aikaa

Ole kärsivällinen ja kiltti itsellesi. Puhu itsellesi samalla tavalla kuin puhuisit rakkaalle läheisellesi. Kun meinaat olla ankara itsellesi, mieti mitä sanoisit ystävällesi, jos joku sanoisi hänelle niin. Ja kerro sama asia itsellesi.

Lue myös: Kävely on parasta liikuntaa - neljä syytä kertovat miksi

Lähde: Huffington Post

Kilpailut

Uusimmat