Kuva: Fotolia

Tuntuuko elämäsi tyhmältä? Kahdeksan vinkkiä nostavat itsetuntoa heti

31.05.2016 22:45 - Joose Koskiranta

Elämäsi ei ole huonoa - sinun pitää vain muuttaa ajattelutapaasi.

Oma elämä saattaa toisinaan tympiä. Pahimmillaan kaikkien muiden arki näyttää ja kuulostaa paljon houkuttelevammalta, eikä omasta elämästään meinaa saada iloa lainkaan irti.

Woman kokosi kahdeksan asiaa, jotka kannattaa muistaa, kun itsetunto pyörii pohjamudissa.

1. Et voi osata kaikkea

Ihminen on luotu siten, ettei kaikkea voi osata. Sen vuoksi on täysin okei, etteivät kaikki elämäsi osa-alueet ole täydellisiä. Keskity mielummin asioihin, jotka tunnet tärkeiksi ja joissa olet hyvä. 

2. Elämä on vuoristorataa

Valitettavasti kaikki päivät eivät voi olla yhtä hyviä. Kun tuskailet huonoa päivää, muista, että huominen on jo varmasti paljon parempi. Tiedät sen myös itse, mutta välillä asia meinaa joskus vain unohtua.

3. Olet itse itsesi pahin kriitikko

Ihmisillä on useasti tapana nähdä itsessään virheitä, joita muut eivät näe. Yritä katsoa itsesi välillä muiden silmin.

4. Kaikkien elämä ei ole "siistimpää"

Vaikka muiden elämät näyttävätkin hienommilta Instagramin ja Facebookin perusteella, he painivat samojen ongelmien kanssa kuin sinäkin. Aivan kuten sinä, ihmiset jakavat usein elämänsä kohokohtia sosiaalisessa mediassa. 

5. Unohda eilinen ja keskity huomiseen

Teitkö tänään virheen? Onnittelut - sinulla on mahdollisuus korjata virheesi huomenna! Monet ajattelevat liikaa menneitä eivätkä keskity nykyhetkeen. Paneudu mielummin niihin mahdollisuuksiin, jotka ovat edessäsi. 

6. Et voi vaikuttaa kaikkiin asioihin

Älä masennu sateesta, jääkiekkomaajoukkueen finaalitappiosta tai ravintolan kylmästä ruoasta, sillä et voi yksinkertaisesti tehdä niille mitään. Jos pystyt vaikuttamaan johonkin huonoon asiaan elämässäsi, tee se, mutta älä anna sinusta riippumattomien seikkojen vetää sinua alemmas. 

7. Kämmeistäsi pidetään

Mieti, tykkäätkö enemmän niistä henkilöistä, jotka uskaltavat puhua virheistään ja ongelmistaan vai niistä, jotka kertovat ainoastaan kuinka täydellistä heidän elämänsä onkaan. Ole yksi niistä, jotka uskaltavat myöntää, ettei heidän elämänsä ole täydellistä - siten sinusta pidetään entistä enemmän. 

8. Sinulla menee paremmin kuin itse luulet

Yleensä huomaamme vain ne seikat elämässämme, jotka eivät ole täydellisiä. Mieti mielummin niitä asioita, jotka ovat elämässäsi hyvin. Mistä tulet iloiseksi? Mitä asioita olet saavuttanut? Mistä olet ylpeä? Usein näemme vain elämän aavistuksen kenkumpana kuin se on. Yritä siis muuttaa näkökulmaasi ja huomaat, että kaikki on itse asiassa hyvin. 

Jos tunnet olosi edelleen huonoksi, katso alla oleva video, niin huomaat ettet ole ainoa epätäydellin ihminen.

Lue myös: Mietitkö liikaa, mitä ihmiset sinusta ajattelevat? Pääset eroon piirteestä helpoin keinoin

Lähde: Woman

Kilpailut

Uusimmat