Vaihtelua smoothieeseen: Oletko kokeillut jo näitä erikoisempia raaka-aineita?

06.05.2015 10:15 - Tiina Svensk

Uusia raaka-aineita kannattaa kokeilla rohkeasti, sillä saatat yllättyä maukkaista lopputuloksista.

Jos juot smoothieita lähes joka päivä, samat ainekset saattavat alkaa hiljalleen kyllästyttää. Kokosimme yhteen erikoisempia raaka-aineita, jotka antavat vaihtelua smoothieen. Samalla tankkaat vastustuskykyä, probiootteja ja tärkeitä vitamiineja.

Hampunsiemenet

Hampunsiemenet sisältävät paljon proteiinia ja omega 3 -rasvahappoja ja ovat sen vuoksi hyvä lisä etenkin kasvissyöjien smoothieen.

Kombutsa

Kombutsaa valmistetaan teestä käymisen avulla, ja on hyväksi erityisesti ruuansulatukselle. Paljon probiootteja sisältävä juoma voi korvata veden tai maidon smoothiessa.

Voikukan lehdet

Voikukan lehtiä voi käyttää pinaatin tai kaalin sijaan smoothiessa. Voikukka sisältää paljon A- ja K-vitamiinia ja kuitua.

Ananaskirsikka

Ananaskirsikat sisältävät paljon C, D ja B-12 -vitamiineja ja karotenoidia. Lisäksi pienet hedelmät maistuvat aivan kiivin, mangon ja appelsiinin sekoitukselta, ja tuovat raikkautta smoothieen.

Punajuuri

Punajuuri on foolihapporikas lisä esimerkiksi marjasmoothieen, mikä antaa kirkkaan värinsä lisäksi suuren annoksen vastustuskykyä.

Vihreä tee

Lisää haudutettua teetä tai vihreästä teestä valmistettua matcha-jauhetta vihersmoothieen. Vahvistat samalla vastustuskykyäsi ja puhdistat kehoasi lempeästi.

Lue myös: Muunna smoothie kauneusjuomaksi - katso vinkit

Lähde: Fitness Magazine

Kilpailut

Uusimmat