10 hyvää syytä juoda viiniä

22.07.2013 18:45 - Reija Saarinen

Useissa tutkimuksissa on todettu, että kohtuullisella viininjuonnilla on positiivisia vaikutuksia terveyteen. 

Katso alta kymmenen hyvää syytä juoda viiniä.

1. Vähentää sydänkohtauksen riskiä

Kohtalaisesti alkoholia nauttivilla ihmisillä on tutkimusten mukaan alhaisempi riski sairastua sydän- ja verisuonitauteihin, kuin niillä ihmisillä jotka eivät juo lainkaan. Pienempi riski on erityisesti punaviinin juojilla.  

2. Vähentää riskiä sairastua sydän- ja verisuonitauteihin

Tutkimukset osoittava, että välimerenruokavaliota noudattavilla, eli runsaasti oliiviöljyä ja viiniä nauttivat ihmiset, kärsivät sydän- ja verisuonitaudeista huomattavasti vähemmän. 

3. Pidentää elinikää

Eräässä tutkimuksessa käytettiin yli 48 000 syöpään menehtyneen ihmisen tietoja. Tutkimuksessa analysoitiin syövän ja alkoholin vaikutusta toisiinsa. Tutkimuksen mukaan heillä, jotka nauttivat alkoholia kohtuudella, oli 9 prosenttia alhaisempia riski kuolla. Sen sijaan juomattomilla sekä liikaa juovilla oli 32 prosenttia suurempi riski kuolla. 

4. Pitää dementian loitolla

Säännöllinen, mutta kohtuullinen alkoholinkäyttö vähentää riskiä sairastua neurologisiin sairauksiin, kuten dementiaan. Sen sijaan raju juominen nostaa riskiä. 

5. Vähentää aivohalvauksen riskiä

Erään tutkimuksen mukaan kohtalaisilla juojilla on huomattavasti alhaisempi riski sairastua aivohalvaukseen, kuin täysin juomattomilla tai kovilla juojilla. Riskit kasvoivat silloin kun nautittiin enemmän kuin kolme lasillista päivässä. 

6. Vähentää riskiä sairastua diabetekseen

Norjalaistutkimuksen mukaan alkoholin kohtuukäyttäjillä on alhaisempi riski sairastua kakkostyypin diabetekseen sekä autoimmuunisairauksiin. Tutkimuksen mukaan vahvin vaikutus saatiin viinillä. 

7. Vahvistaa luita

Tutkimuksen mukaan luutiheys parani ja luunmurtumien riski väheni niillä ihmisillä jotka nauttivat alkoholia kohtuudella. Kohtuukäytöllä on myös positiivisia vaikutuksia osteoporoosiin. 

8. Auttaa nivelreumaan

Ruotsalaistutkimuksen mukaan naisilla, jotka nauttivat noin neljä alkoholiannosta viikossa, oli pienempi riski sairastua nivelreumaan.

9. Auttaa nukkumaan paremmin

Tutkijat ovat huomanneet, että pieni määrä alkoholia iltaisin auttaa nukahtamaan sekä parantaa unenlaatua.

 10. Vähentää eräiden syöpien riskiä

Brittitutkimuksen mukaan kohtuullinen käyttö vähentää erilaisten lymfoomien puhkeamista. 

Lähde: News.com.au

Kilpailut

Uusimmat