10 terveellistä ja hauskaa niksiä joka päivään

15.09.2014 18:25 - Linda Arponen

Hauskoilla pikkunikseillä teet jokaisesta päivästäsi hiukan mukavamman ja terveellisemmän.

Joinain päivinä on laiska olo, eikä jaksaisi tehdä mitään hyödyllistä itsensä eteen. Onneksi terveellisesti voi elää myös pienillä teoilla.

Seuraavana on lista nikseistä, joiden avulla elämästä voi tehdä terveellisemmän lisäksi hauskemman.

1. Jaa herkkusi pienempiin osiin

Kaikkien tekee joskus mieli syödä jotakin epäterveellistä, kuten karkkeja tai sipsejä. Ratkaise ongelma sillä, että jaat esimerkiksi ison karkkipussillisen pikkupusseihin. Näin et syö liikaa karkkeja silloin, kun sinun tekee niitä mieli. Voit myös piilottaa yhden pussin työpöytäsi laatikkoon varmuuden vuoksi.

2. Lisää painoja silloin, kun kuivaat hiuksia

Laita ranteisiisi painot ennen kuin alat kuivata hiuksiasi. Näin saat treenattua käsiäsi vielä hiukan enemmän.

3. Ota koira mukaan

Jos haluat liikuntaan lisää motivaatiota, ota koira mukaan, kun lähdet ulos kävelemään tai juoksemaan. Molemmat saavat näin liikuntaa ja seuraa.

4. Juo lasillinen haaleaa vettä joka aamu heti ensimmäiseksi

Voit lisätä veteen sitruunaa tai cayennepippuria. Tämä juoma saa elimistösi liikkeelle ja samalla sitruuna tai pippuri lisää esimerkiksi kehon immuniteettia.

5. Muista 20/20 -sääntö

Jos katsot tietokoneen ruutua koko päivän ilman taukoja, kokeile 20/20 -sääntöä. Lääkärien mukaan se voi vähentää silmien rasitusta ja punoitusta. Katso siis 20 minuutin välein 20 sekunnin ajan jonnekin kaukaisuuteen ja lepuuta näin silmiäsi.

6. Lisää lihaksia puheella

Tutkimusten mukaan sanallinen kannustus voi lisätä sitä painon määrää, jota kykenet nostamaan. Ota siis salille mukaan kannustava kaveri tai hanki personal trainer.

7. Syö ennen kuin syöt

Jos tiedät olevasi menossa juhliin tai isolle illalliselle, etkä halua ylensyödä, syö etukäteen hiukan kasviksia, jolloin et mene syömään tyhjällä vatsalla.´

8. Haistele appelsiinia

Monien tutkimusten mukaan appelsiinien tuoksu voi vähentää stressiä, parantaa mielialaa ja tehdä olosta virkeämmän. Yritä syödä joka aamu tuore appelsiini ja muista myös haistella sitä!

9. Mene kauppaan kylläisenä

Älä mene kauppaan nälkäisenä, sillä silloin ostat paljon sellaista ruokaa, jota et muuten ostaisi.

10. Maksa itsellesi liikunnasta

Tipauta säästölippaaseen euro aina silloin, kun olet urheillut. Näin kuntosi kohenee ja saat lopulta tehtyä jotakin hauskaa keräämälläsi rahalla.

Lue pidempi lista täältä.

Lue myös: Hyväksi terveydelle: 4 yllättävää perustelua, miksi kannattaa kirjoittaa päiväkirjaa

Lähde: StyleCaster

Kilpailut

Uusimmat