10 noloa kehon ongelmaa ja miten hoitaa niitä

21.08.2014 18:15 - Katariina Näreaho

Pierut, hienhaju, pahanhajuinen hengitys ja muut ikävät vaivat ovat inhimillisiä. Jos vaivat ovat kuitenkin taakaksi, voi niitä hoitaa luonnonmukaisesti näillä vinkeillä.

Luontaisasiantuntija Mim Beim kohtaa tasaisin väliajoin potilaita, jotka tulevat hänen pakeilleen hakemaan helpotusta "noloihin vaivoihin", esimerkiksi pahanhajuiseen hengitykseen, hikoiluun ja ripuliin. Beim on kirjoittanut aiheesta kirjan, jossa hän käy läpi näitä täysin inhimillisiä, ruumillisia vaivoja ja antaa myös hoito-ohjeita niihin.

Pahanhajuinen hengitys

Mahdollinen syy: Jos henkesi haisee, voi se olla merkki esimerkiksi poskiontelon tulehduksesta tai ylähengitysteissä esiintyvistä ongelmista, jopa vatsan, nielun ja suun haavaumista. Myös nieluun juuttuneet proput aiheuttavat pahaa hajua.

Hoito: Beim kehottaa välttämään sokeria ja maitotuotteita ja juomaan runsaasti vettä.

Hienhaju

Mahdollinen syy: Jatkuva hikoilu ei ole normaalia. Syy voi johtua esimerkiksi ruokavaliosta: jos syöt runsaasti punaista lihaa ja eläinperäisiä rasvoja sekä kemikaaleja sisältäviä ruokia, tämä vaikuttaa ihosi tuoksuun ja hikoiluun. Runsas hikoilu voi myös olla merkki sairaudesta ja hormonitasapainon järkkymisestä.

Hoito: Suosi puhdasta ruokaa, vähennä lihansyöntiä ja juo runsaasti vettä. Kokeile täysin vegaania ruokavaliota. Voit myös pyyhkiä ihoasi ennen nukkumaanmenoa sitruunavedessä tai etikkavedessä kostutetulla pyyhkeellä.

Selluliitti

Mahdollinen syy: Selluliitti on pääosin naisten ongelma. Siihen vaikuttavat ikääntyminen, huono lymfa- ja verenkierto.

Hoito: Helpoiten selluliitttia vastaan voi taistella juomalla runsaasti vettä ja syömällä raakaruokaa. Paistettua ruokaa ja suolaa tulisi vähentää.

Huuliherpes

Mahdollinen syy: Stressi, tulehdukset ja hormonit saavat yskänrokon kukoistamaan.

Hoito: L-lysiinin, joka on aminohappo, on todettu auttavan huuliherpekseen. Kahvin, sokerin ja alkoholin nauttimista on puolestaan parasta välttää.

Ummetus

Mahdollinen syy: Ummetus voi johtua monista eri syistä. Jos et juo tarpeeksi vettä tai syö tarpeeksi kuituja, ei suolisto toimi oikein.

Hoito: Pyri syömään usein ja säännöllisesti. Juo runsaasti vettä, pureskele jokainen suupala hyvin, vältä sokeria ja valkoisia jauhoja. Kokeile gluteenitonta kuukautta.

Ripuli

Mahdollinen syy: Ruokamyrkytys, stressi, liiallinen alkoholin käyttö ja ruokayliherkkyydet voivat olla syynä löysään ulosteeseen.

Hoito: Krooniseen ripuliin on hoitokeino, mutta ensin on löydettävä syy, mikä sen aiheuttaa. Tähän voi mennä aikaa. Hoito voi vaatia suuriakin muutoksia ruokavalioon.

Ilmavaivat

Mahdollinen syy: Pierut ovat täysin normaaleja, mutta jos niistä kehkeytyy vaiva, on syytä tehdä katsaus ruokailutottumuksiin. Pureskeletko ruokaasi tarpeeksi? Oletko yliherkkä jollekin ruoka-aineelle? Sopivatko maitotuotteet sinulle? Hotkitko ruokasi suu auki?

Hoito: Vähennä sokeria. Syö ruokia, jotka sisältävät probiootteja, esimerkiksi luonnonjogurttia.

Hilse

Mahdollinen syy: Kuiva päänahka voi johtua myös puutteellisesta ruokavaliosta tai käyttämistäsi hiustuotteista.

Hoito: Vältä hiusta ja päänahkaa rasittavia hiustuotteita. Syö runsaasti hyviä öljyjä, kuten oliiviöljyä ja kylmäpuristettua pähkinäöljyä.

Peräpukamat

Mahdollinen syy: Peräpukamat voivat ilmestyä, jos kärsit ummetuksesta tai joudut istumaan paljon pitkiä aikoja.

Hoito: Syö kuitupitoista ruokaa, C-vitamiinia ja käytä pehmeää vessapaperia.

Syylät

Mahdollinen syy: Syylän aiheuttaa papilloomavirus.

Hoito: Syylien syntymistä voi ehkäistä välttämällä sokeria ja prosessoidun ruoan syömistä. Syö sen sijaan runsaasti valkosipulia, sillä se on luonnon oma viruslääke.

Sokeri on syy moneen vaivaan. Lue lisää sokerin terveyshaitoista täältä.

Lähde: News.com.au

Kilpailut

Uusimmat