4 terveellistä ruokaa, jotka helpottavat stressiä

21.07.2014 11:31 - Linda Arponen

Unohda jäätelö ja muut herkut, sillä stressiä voi lievittää kevyemmillä keinoilla.

Kun olet stressaantunut, saattaa mielesi tehdä monenlaista lohturuokaa, jäätelöä, sipsejä ja karkkeja. On kuitenkin olemassa paljon parempia ruokia tähän tilanteeseen. Ne ovat kaikenlisäksi sellaisia, jotka todella voivat lievittää stressiä. Eivätkä ne myöskään näy vyötärölläsi.

Seuraavassa neljä loistavaa stressiruokaa.

Avokado

Avokadot ovat täynnä B-vitamiineja, jotka todistetusti lievittävät stressiä. Lisäksi avokadot sisältävät tyydyttämättömiä rasvoja ja kuitua, jotka pitävät kylläisenä. Avokadoista voi esimerkiksi valmistaa herkullista guacamolea . Tai vaihtoehtoisesti voit syödä sen sellaisenaan ja maustaa esimerkiksi limemehulla. Koska avokado on niin pehmeää, voi sitä syödessä kuvitella jopa nauttivansa jäätelöä.

Kaakao

Jos haluat jotain makeaa, tee itsellesi esimerkiksi mukillinen kaakaota. Kyseinen juoma sisältää kaliumia, joka auttaa lievittämään lihaskipuja, joita stressi voi aiheuttaa. Jos haluat pitää juomasi mahdollisimman terveellisenä, valitse vähärasvainen kaakao.

Kaurapuuro

Kaurapuuro sisältää paljon kuitua, joka pitää kylläisenä. Kaurapuuro lisää myös serotoniinin tuotantoa kehossamme ja parantaa samalla mielialaa. Jos haluat lisätä puuroon vielä hiukan proteiinia ja kalsiumia, tee se rasvattomaan maitoon.

Vadelmat

Vadelmat ovat vähäkalorisia ja sisältävät paljon stressiä lievittäviä antioksidantteja sekä immuunijärjestelmää parantavaa C-vitamiinia. Marjoja voi nauttia sellaisenaan tai lisätä esimerkiksi vähärasvaiseen tai rasvattomaan kreikkalaiseen jogurttiin.

Kerroimme aiemmin myös tutkimuksesta, jossa selvitettiin, voiko stressi lihottaa. Voit lukea jutun täältä.

Lähde: Women's Health

Kilpailut

Uusimmat