8 tapaa, jotka aiheuttavat salakavalasti finnejä

12.09.2014 10:38 - Laura Sulkava

Päivittäiset rutiinit voivat vaikuttaa yllättävän paljon finnien syntyyn kasvoilla. Milloin olet viimeksi pessyt meikkisutisi tai oletko vaihtanut ruokavaliota? 

Kirjoitimme aikaisemmin, kuinka finnien ilmestymiskohdasta voi päätellä, johtuvatko ne esimerkiksi stressistä tai epähygieenisyydestä. Lisäksi on tapoja, jotka aiheuttavat helposti finnejä. Katso alta yleisimmät syyt, jotka saavat kasvot kukkimaan. 

1. Kasvoissa näkyy, jos meikkiä ei iltaisin poista kunnolla, vaan ihohuokoset jäävät tukkeutuneiksi. Puhdista meikit aina huolellisesti, jotta iho saa hengittää.

2. Likaiset meikkisudit levittävät iholle bakteereja. Katso aikaisemmin julkaisemamme ohjeet meikkisutien pesuun

3. Kännykän bakteerit siirtyvät puhuttaessa poskelle, joka voi aiheuttaa poskiin finnejä. Kanna mukanasi antibakteerisia pyyhkeitä, ja pidä sormien lisäksi kännykkän ruutu puhtaana. Kun pidät puhelinta korvallasi, vältä sen koskemista poskeen.

4. Ihon liiallinen puhdistaminen, iholle sopimattomat, vahvat puhdistusaineet, liika kuorinta sekä pitkäkestoiset meikkivoiteet ja peiteaineet altistavat finneille. Jos käytät edellä mainittuja finneistä eroon pääsyyn, saatat vahingossa pahentaa niitä ja aiheuttaa vielä lisää. Kannattaakin pysyä normaalissa ihonhoitorutiinissa.

5. Alkoholi, rasva ja sokeri ovat keholle myrkkyjä, joiden hajottaminen on maksalle haaste. Ongelma näkyy ihohuokosten kautta eli finneinä. 

6. Ruokailutottumusten muokkaaminen parempaan suuntaan saattaa myös näkyä ihossa. Kun keho puhdistuu, myrkyt ja epäpuhtaudet puskevat ihosta ulos. Lopputuloksena, pienen kärsimyksen jälkeen, on kuitenkin kauniimpi ja heleämpi iho.

7. Hormonien vaihtelut aiheuttavat finnejä. Kyseinen vaiva ei liity vain raskauteen tai kuukautisiin, vaan esimerkiksi stressihormoni saattaa laukaista paukamien synnyn.

8. Erityisen huonoa iholle tekevät auringonotto ja tupakointi. Molemmat aiheuttavat ihohuokosten tukkeutumista, ja etenkin, jos kärsii finneistä, huonot tavat pahentavat tilannetta. 

Vilkaise myös kauneudenhoidon synnit, joihin helposti sorrumme

Lähde: Cosmopolitan

Kuva: Alamy

Kilpailut

Uusimmat