Älä huolehdi painostasi - stressaaminen lihottaa entisestään

05.09.2015 08:45 - Tiina Svensk

Liikakiloista stressaamisella on ikäviä vaikutuksia - niin omaan kehonkuvaan kuin painoon nähden.

Omasta hyvinvoinnistaan on hyvä olla tietoinen ja kiinnostunut, sillä silloin teet usein terveellisempiä valintoja pitkin päivää. Painonhallinta on olennainen osa kokonaisvaltaista hyvinvointia ja useimpia muutama liikakilo saattaa huolettaa - vaikka ei kannattaisi.

Stressi lisää ylipainoa

Daily Mail uutisoi tutkimuksesta, jonka mukaan omasta ylipainostaan huolehtivat ihmiset lihoivat herkemmin kuin he, jotka eivät ylimääräisistä kiloistaan stressanneet. Tutkimuksen mukaan ihmisillä, jotka nimittivät itseään ylipainoisiksi, oli kaikista haastavinta hallita painoaan.

Painon kertyminen johtui stressireaktiosta, joka ihmisillä syntyi heidän tiedostaessaan ylipainonsa. Stressihormonien suuri määrä kehossa haastaa sekä aineenvaihduntaa että mieltä: stressaantuneena on vaikeampi tehdä oikeita valintoja oman hyvinvoinnin takaamiseksi. Yleensä stressaantuneena myös syö enemmän.

Ongelma kehonkuvassa

Yksi tutkimuksen järjestäjistä, Eric Robinson, kertoo ongelmien olevan hyvinkin laajalle ulottuneita:

- Olisi tärkeää ratkaista ongelma yhteiskunnan tasolla. Ylipainoisilla ihmisillä on yleisesti enemmän ongelmia kehonkuvansa kanssa. Se ei yllätä, kun ajattelee miten puhumme ylipainosta yhteiskunnan tasolla.

Ulkopuolelta tuleva paine saattaa siis käynnistää stressireaktion:

- Meidän tulisi miettiä, kuinka puhumme ylipäätään kehon painosta. Lisäksi tulisi miettiä, miten ylipainosta puhutaan yhteiskunnallisella tasolla, Robinson toteaa.


Lue myös: Kaunis, ainutlaatuinen keho: Opi rakastamaan itseäsi

Lähde: Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat