Älä pilaa yöuniasi väärällä iltapalalla - 5 herkkua, joita kannattaa varoa

30.10.2014 22:00 - Reetta Haverinen

Unen saaminen von lähes mahdotonta, jos vatsa kurisee nälästä. Pieni hiukopala voikin olla paikallaan ennen yöunille menoa. Jotkin ruoka-aineet voivat tehdä olosta kuitenkin varsin tukalan, kun on aika ummistaa silmät ja painua peiton alle.  

Jos tahdot välttyä yöaikaan vatsaongelmilta ja ruuansulatusvaivoilta, on syytä välttää varsinkin seuraavia ruoka-aineita:

1. Alkoholi

Alkoholi rentouttaa kehoa ja mieltä. Tämän lisäksi se kuitenkin veltostuttaa ruokatorven ja vatsalaukun välissä olevaa sulkijalihasta, jonka tehtävänä on estää vatsalaukun sisällön pääsyä takaisin ruokatorveen. Yömyssy ennen yöpuulle painumista aiheuttaa siten helposti närästystä ja mahalaukun sisällön nousua nieluun.

2. Hiilihapolliset juomat

Hiilihapot voivat aiheuttaa epämiellyttävää paineen tunnetta vatsaan nukkumaan käydessä. Myös ilmavaivat ovat yleisiä runsaan limun ja kivennäisveden nauttimisen jälkeen.

3. Rasvaiset ruuat

Jäätelö, juustot, suklaa, ranskalaiset ... Sohvalla nautitut iltaherkut kostautuvat muutaman tunnin päästä, kun on aika painua peiton alle. Raskas ruoka sulaa hitaasti ja aiheuttaa närästystä. Siksi tuollaisten herkkujen napostelu telkkarin ääressä on siis syytä jättää vähemmälle, jos mielii nukkua levollisesti.

4. Sitrushedelmät

Happamat sitruunat ja greipit ovat nukkumatin vihollisia. Joillekin jopa lasi appelsiinimehua saattaa aiheuttaa vatsaongelmia. Nauti siten happamat sitrushedelmät mieluummin aamupalalla.

5. Kahvi

Kahvi ei ole ainoastaan hapanta, vaan myös kofeiinipitoista. Jos kuitenkin haluat nauttia sumppisi myös illalla, on kofeiiniton kahvi huomattavasti cappucinoa tai espressoa parempi vaihtoehto.

Lähde: Prevention

Kilpailut

Uusimmat