Autolla ajaminen, tietokone ja nukkumisasento - yllättävät asiat aiheuttavat ryppyjä kasvoihin

29.05.2015 11:45 - Eeva Rajala

Kun puhutaan ihonhoidosta, ajatusmalli ’vähemmän on enemmän’ näyttää toimivan parhaiten.

Monet naiset harmittelevat ryppyjä, joita on mahdollisesti alkanut jo tulla kasvoihin. Vaikka henkilö puhdistaisi kuinka optimaalisesti omat kasvonsa illalla ja kosteuttaisi ihon, voi olla muita tapoja, jotka aiheuttavat iholle enemmän harmia kuin hyötyä. Good Housekeeping -lehti listasi asioita, jotka kannattaa muistaa:

Valitse "hellä" rajauskynä

Aggressiivinen silmäluominen vetäminen voi aiheuttaa turvotusta, katkenneita verisuonia ja ryppyjä. Kannattaa valita rajauskynä, joka liukuu eteenpäin helposti.

Älä käytä liikaa puhdistus- ja kosteutustuotteita

Moni voi ajatella, että meikinpoiston jälkeen pitäisi iholle käyttää päivittäin vielä puhdistusainetta, kasvovettä, seerumia, kosteusvoidetta, kasvoöljyä, silmävoidetta, silmägeeliä, aurinkorasvaa sekä ryppyvoidetta. Ihotautilääkäri Mona Goharan mukaan suurin virhe on se, ettei tajuta, että vähemmän on enemmän. Monet tuotteet aiheuttavat ihoärsytystä, tosin ei välttämättä kovin näkyvää. Gohara neuvoo käyttämään myös tuotteita, joissa on retinolia, antioksidantteja sekä suojakertoimia.

Muista aurinkovoide myös autossa

Aurinko paistaa myös auton ikkunan läpi ja heijastuu myös erilaisilta pinnoilta. Aurinkovoide pitää muistaa erityisesti, jos ajaa autoa päivittäin runsaasti.

Ole perillä käyttämistäsi tuotteista

Vaikka tuotteessa lukee luonnonmukainen tai luomu, se ei välttämättä aina tarkoita, että tuote on paras mahdollinen. Toisille luonnonmukaiset tuotteet sopivat paremmin kuin toisille. Toisten iholle jotkut tuotteet voivat aiheuttaa ärsytystä.

Poista meikki hellästi

Pahin asia, jonka voi meikinpoiston yhteydessä tehdä, on hangata ihoa voimakkaasti.

Tarkkaile nukkumisasentoasi

Nukkuminen aina vatsallaan tai kyljellään voi aiheuttaa ryppyjen muodostumista. Mikäli henkilö nauttii vatsallaan nukkumisesta, kannattaa hankkia satiininen tyynyliina, sillä se hankaa vähemmän kuin puuvillainen.

Unohda käsisaippuan käyttö kasvojen puhdistuksessa

Jotkut saattavat haluta ihon niin puhtaaksi, että se "narskuu" koskettaessa. Tämän efektin tekee esimerkiksi käsisaippualla peseminen. Tämä kuitenkin poistaa iholta kaiken luonnollisen rasvan, joten ei kannata.

Anna uudelle tuotteelle aikaa vaikuttaa

Jos henkilö on juuri hankkinut uuden voiteen, mutta kahdessa viikossa ei näe vielä minkäänlaisia muutoksia iholla, ei vielä kannata luovuttaa. Joidenkin voiteiden vaikutus alkaa näkyä vasta kuukausien jälkeen. Mikäli tuote ei siis vahingoita ihoa, kannattaa puteli käyttää loppuun.

Ei ole yhtä ihmetuotetta ryppyihin

Koko elämäntyyli vaikuttaa siihen, miltä kasvojen iho näyttää. Ei ole olemassa yhtä ihmetuotetta ryppyihin, vaan kokonaiskuva ratkaisee.

Älä katso tietokonetta liian läheltä

Tietokoneruudun äärellä istuminen aiheuttaa pieniä ryppyjä silmien ympärille. Välissä pitäisi olla ainakin puoli metriä. Hyvä ryhti kannattaa myös muistaa, ettei tule muita ongelmia.

Käy säännöllisesti silmätarkastuksessa

Mikäli silmälasien vahvuuksia ei tarkasta, voivat siristäminen tai muunlainen silmien lihaksia rasittava toiminta aiheuttaa uurteita ja ryppyjä silmien alueelle.


Lue myös: Milloin nainen aloittaa rypyistä murehtimisen? Tutkijat selvittivät iän

Lähde: Good Housekeeping

Kilpailut

Uusimmat