Eikö tuloksia näy? 5 yleistä virhettä, joihin sorrutaan treenin jälkeen

26.08.2014 16:45 - Katariina Näreaho

Jos ahkera treenaaminen ei tuota tuloksia, saattaa syy löytyä siitä, mitä teet tai jätät tekemättä urheilusuorituksen jälkeen.

Fitsugar-sivusto kokosi yhteen viisi yleistä virhettä, joihin moni kuntoilija sortuu. Nämä voivat sabotoida rankankin treenin hyödyt niin, että tuloksia ei loppupeleissä näy lainkaan.

1. Palkitset itseäsi liikaa

Rankan liikuntasuorituksen jälkeen tekee varmasti mieli hemmotella itseään suklaalla tai palalla kermakakkua. Silloin tällöin herkuttelu on sallittua, mutta jos teet sitä liian usein, alkavat kilot nopeasti kertyä takaisin. Harjoittelu ei oikeuta sinua syömään enemmän. Ajatusmalli "kuntoilulla ansaitsen ruoan" kostautuu nopeasti.

2. Et venyttele

Urheilun jälkeen on hyvä venytellä pikaisesti lihakset. Näin vältyt vahingoilta, jotka saattavat myöhemmin pahentua ja pitää sinut poissa kuntosalilta tai lenkkipolulta pitkiäkin aikoja. Tee jokaisen treenin jälkeen 15-30 sekunnin palauttavat venytykset ja parin tunnin kuluttua pidemmät ja syvemmät venytykset.

Lisää venyttelyn tärkeydestä voit lukea täältä.

3. Juot urheilujuomia

Sokeripitoisilla urheilujuomilla tankkaat kehoosi takaisin ne kalorit, jotka juuri poltit kuntosalilla. Palauttavia urheilujuomia ja kookosvettä kannattaa juoda vain silloin, kun treeni on ollut intensiivistä ja kestänyt yli tunnin tai olet kuntoillut helteessä.

4. Laiskottelet

Maanantainen ryhmäliikuntatunti oli niin rankka, että nyt on hyvä pitää useampi lepopäivä. Ehkä menen salille jälleen ensi maanantaina. Ei toimi, jos haluat tuloksia. Jos haluat karistella kiloja tasaiseen tahtiin, tulee sinun harrastaa liikuntaa vähintään 300 minuuttia viikossa. Liikunnan täytyy olla sykettä nostattavaa ja sinun tulee hengästyä suorituksen aikana.

5. Et syö

On tärkeää syödä riittävän nopeasti treenin jälkeen. Haukkaa pieni palauttava hiilihydraatti- ja proteiinipala 15 minuutin sisällä suorituksesta. Syö terveellinen ja kunnollinen ateria noin 1,5 tuntia tämän jälkeen. Näin aineenvaihduntasi pysyy vauhdissa ja lihakset pääsevät kasvamaan.

Lue myös: Jätä urheilujuomat hyllyyn - 7 ruoka-aineitta joilla yllät vastaaviin suorituksiin!

Lähde: Fitsugar

Kilpailut

Uusimmat