"En käytä painoja, ettei tule isoja lihaksia" - Vältä yleiset treenimokat ja tehosta liikkumistasi

11.04.2014 08:45 - Laura Sulkava

Liikunnallisessa elämäntavassa on paljon muistettavaa ja osa seikoista tulee helposti unohdettua. Nyt on hyvä hetki tarkistaa, että tiedot ja taidot ovat ajan tasalla. Listalla on nimittäin mokia, joista todennäköisesti jokainen sortuu ainakin yhteen.

Harjoittelu kannattaa olla monipuolista ja välillä käydä omien mukavuusalueiden ulkopuolella. Alla on listattuna treenimokia, jotka todennäköisesti ovat jokaiselle tuttuja. Nyt on hyvä hetki muuttaa huonot tavat!

Venyttelyn jättäminen väliin

Yleisin virhe on ehdottomasti venyttelyn jättäminen väliin. Venyttely parantaa kehon asentoa ja ryhtiä sekä vähentää loukkaantumisen riskiä. Se onkin todella tärkeä osa harjoittelua ja tulisi tehdä kiirehtimättä sekä ennen että jälkeen harjoituksen.

Liian vähäinen energia

Liikuntaan kuuluu läheisesti myös syöminen. Liian vähäisellä energialla painonhallintasuunnitelma kärsii, mutta olo tulee myös väsyneeksi. Jos treenaa väsyneenä, ei jaksa keskittyä kunnolla liikkeisiin ja satuttaa helposti itsensä.

Liian vähäinen energia saa kehon käymään säästöliekillä ja estää lihaksia palautumasta. Etenkin, jos tarkoituksena on laihdutus, kannattaa pitää huoli tarpeellisesta energian määrästä.

"En käytä painoja, ettei tule liian isoja lihaksia"

Teetkö ainoastaan cardio-laitteita salilla? Ei kannattaisi. Myytti suurista lihaksista kiertää edelleen sitkeästi. Näkyvien lihasten saavuttaminen on suuren työn takana eikä niitä saa vahingossa.

Tehokkainta treeniä saa, kun tekee sekä lihas- että kardioharjoittelua. Lihakset stimuloituvat ja saavat erilaista rasitusta kuluttaen enemmän energiaa, koska keho ei ole liian tottunut harjoitukseen. Lopputuloksena kiinteytyy.

Vatsalihasliike = pyykkilautavatsa

Ei, ei, ei. Jotta saavutat kiinteän kehon, tarvitset muutakin kuin vatsalihasliikkeitä. On totta, että vatsalihakset saavat muotoa vatsalihasharjoittelusta, mutta ne eivät riitä pelkkänä harjoitteluna.

Summa summarum: tehokkainta on kokonaisvaltainen harjoittelu ja ysittäisillä liikkeillä voi pidemmän päälle hioa lopputulosta.

Junnaava ohjelma

Saman harjoituksen tekeminen päivästä ja viikosta toiseen on pidemään päälle huonoksi. Aluksi ehkä kilot saattavat pudota ja kehosta tulla kiinteämpi, mutta jossain vaiheessa pitää myös ottaa huomioon kunnon ylläpito.

Treeniä kannattaa vaihdella, lisätä ja ennen kaikkea testata omia rajojaan. Urheilun ei tarvitse aina olla mukavaa sunnuntaikäveyä, vaan välillä voi tehdä niin rankan treenin, että lihakset tulevat kunnolla kipeeksi. Sehän on merkki kehityksestä!

Lähde: Female First

Kilpailut

Uusimmat