Ethän sorru näihin: 18 tapaa tehdä elämästäsi vaikeampaa kuin se onkaan

30.07.2014 14:37 - Heli Thoren

Hyvä elämä on asennekysymys. Muutamilla muillakin muutoksilla voit tehdä omasta arjestasi parempaa. Vältä näitä, kun haluat elämääsi lisää hyvää:

1. Kysyt neuvoa asioissa, jotka tiedät itse

Mitä teen työtarjouksen kanssa? Sopiiko tämä paita yhteen tämän hameen kanssa? Opettele kuuntelemaan itseäsi ja omaa sisintäsi. Sinä tiedät parhaiten.

2. Annat toisten sanella elämäsi säännöt

Kunhan et satuta ketään, saat elää niin kuin tahdot. Monesti pyrimme miellyttämään muita ja ryhdymme huomaamattamme elämään toisen sanelemaa elämää. Esimerkiksi parisuhteessa näin voi käydä helpostikin. Pysähdy ja mieti oletko todella tyytyväinen elämääsi. Jos et, uskalla tehdä elämästäsi itsesi näköistä.

3. Tapaat elämääsi myrkyttäviä ihmisiä

Jos joku ystäväsi, ihastuksesi tai kollegasi saa sinut tuntemaan itsesi huonoksi tai pieneksi, sinun ei tarvitse tehdä hänelle tilaa elämässäsi. Vietä aikaa niiden ihmisten kanssa, joiden seurassa sinulla on hyvä olla ja joiden seurassa tunnet itsesi hyväksi tyypiksi.

4. Sorrut pahan puhumiseen

Päätä, että tänään puhut vain hyvää muista. Kannusta muita tekemään samoin. Pahan puhuminen ei edesauta ketään, vaan syventää vain huonoa henkeä ympärilläsi. Pyri näkemään hyvää muissa ja keskity siihen. Voit itsekin paremmin.

5. Suutut turhasta

Joku kiilasi eteesi liikenteessä, kollega ei pyytänyt sinua mukaan lounaalle ja niin edelleen. Voit itse valita suututko ja hermostutko. Älä ajattele negatiivisesti asioista, vaan päätä nähdä hyviä asioita. Asioilla on aina monta puolta, eikä negatiivinen suinkaan ole se hedelmällisin tapa katsoa maailmaa. Kuka haluaa olla suuttunut? Sinä päätät.

6. Murehdit, varastaako joku ideasi

Oli kyse sitten syystakkihaaveesta, kirjaideasta tai uudesta tavasta sisustaa olohuoneesi, älä pelkää kertoa asioista. Jos pelkäät koko ajan, että ideasi varastetaan, pidättäydyt maailmalta turhaan. Vaikka pahimmassa tapauksessa joku veisikin ideasi, sinun paloasi tehdä asioita ei kukaan voi sinulta viedä.

7. Kilpailet muiden kanssa

Jos pyrit olemaan parempi kuin muut, sinusta tulee katkera. Jos kilpailet itsesi kanssa, sinusta tulee parempi.

8. Et tee muille hyvää

Jos keskityt vain siihen, mitä sinä saat maailmalta, et tule saamaan siltä kovin suuria asioita. Helli läheisiäsi, hymyile tuntemattomalle. Anna itsestäsi maailmalle, niin se antaa sinulle upeita asioita takaisin.

9. Tavoittelet suosiota

Suosio kestää hetken, kunnioitus jopa iäisyyden. Älä pyri työpaikalla tai kaveripiirissä ihmisten suosioon, vaan ole ystävällinen ja aito, niin saat paljon enemmän myös muilta.

10. Oikaiset

Älä tee sitä, mikä on helppoa, vaan te se, mikä on oikein. Näin päädyt loppujen lopuksi sinne, minne haluat.

11. Et elä hetkessä

Eilistä et voi muuttaa, huomista ei kannata murehtia. Keskity nauttimaan juuri tästä hetkestä, jota elät nyt.

12. Et opi virheistä

Älä ole liian ankara itsellesi. Opi virheistäsi, anna ne itsellesi anteeksi ja jatka eteenpäin viisaampana. Itsensä soimaaminen on ajanhukkaa, joka ei tuo sinulle mitään hyvää.

13. Hyvä riittää

Jos ajattelet: kaikki tai ei mitään, et koskaan voi olla täysin tyytyväinen. Pyri iloitsemaan ja nauttimaan matkanteosta kohti tavoitteitasi. Hyvä riittää, täydellistä elämää ei olekaan.

14. Et hyväksy huonoja hetkiä

Kukaan ei ole aina onnellinen. Sydänsurut, haasteet ja menetykset voivat horjuttaa onnea. Älä soimaa itseäsi siitä, vaan hyväksy, että toisinaan on ok olla pahalla mielellä. Iloitse onnellisista hetkistä ja pyri harmoniaan elämässäsi - niin hyvinä kuin vaikeampinakin päivinä.

15. Murehdit

Monet meistä ovat niin tottuneita murehtimaan, etteivät edes uskalla olla onnellisia. Murehtiminen ei ehkäise pahoja asioita tapahtumasta, vaan se vie ilon tästä päivästä.

16. Et hyväksy surua

Joskus joudut päättämään huonon ihmissuhteen, toipumaan läheisen kuolemasta tai sairaudestasi. Ja nekin haasteet kuuluvat elämään. Ilman mustempia hetkiä, et voisi tuntea niin syvää onnea. Ota myös suru vastaan ja käy se läpi. Kevyemmät ja paremmat ajat odottavat sinua takuulla.

17. Välttelet totuutta

Toisinaan olemme valmiit tekemään ihmeellisiä asioita vältellessämme totuutta. Muista, että ainoa tie tuskaisesta tilanteesta ulos on mennä sen läpi. Pitkässä juoksussa asioiden kohtaaminen on ainoa tie hyvään oloon.

18. Et uskalla tehdä päätöksiä

Huonot päätökset ovat parempia kuin se, ettet uskalla tehdä niitä ollenkaan. Älä pelkää päättää ja lykkää vaikeita asioita toistuvasti tuonnemmaksi. Uskalla olla itsesi kokoinen ja luottaa vaistoihisi. Mitä sitten, jos teit väärän päätöksen? Ainakin pääsit elämässäsi eteenpäin.

Neljällä ohjeella voit elää juuri sellaista elämää kuin sinä haluat. Lue vinkit täällä.


Lähde: Marcanddangel.com

Kilpailut

Uusimmat