Etkö ole bikinikunnossa? Olet väärässä

29.05.2015 19:45 - Eeva Rajala

Bloggaaja ja elämäntaidon valmentaja neuvoo jokaista naista nauttimaan kesästä täysin rinnoin ilman itsetunto-ongelmia.

30-vuotias amerikkalaisnainen Rachel Estapa kertoo oppineensa rakastamaan itseään pikku hiljaa ja siihen kuului muun muassa muotidieettien sivuuttaminen. Hän kannustaa kaikkia naisia rakastamaan omaa kroppaansa, oli vartalon koko mikä hyvänsä.

Kurvikkaat naiset saattavat tuntea olonsa epämukavaksi kaikkien laihdutus- ja dieettimainosten keskellä. Estapa kertoo More To Love -blogissaan neuvoja jokaiselle naiselle, miten asennoitua lähenevään kesään oikealla tavalla. Estapan mukaan omaa ruumiinkuvaa voi vahvistaa eri tavoin.

Sano kehollesi useammin 'kiitos'

Keho saa kestää paljon asioita elämän aikana. Kehoa pitäisi kiittää olemassa olostaan paljon useammin kuin nykyään tehdään. Omaa kehoa kannattaa kiittää, sillä se mahdollista kaiken ilon maailmassa.

Kosketa vatsaasi

Vatsa on herkkä kehon osan, ja samalla moni kantaa häpeää vatsastaan. Omaa vatsaa kannattaa silittää ja helliä. Voi vain pitää käsiä vatsallaan ja seurata, miten hengitys liikuttaa vatsaa. On hyvä pyrkiä ajattelemaan, että vatsa on täynnä viisautta ja vatsaa voi arvostaa rakastavalla kosketuksella.

Seuraa vaistojasi

Vaistojen seuraaminen vaatii harjoitusta, mutta näin ihminen oppii kuuntelemaan aitoja ajatuksiaan ja myös toimimaan niiden mukaan. Ihmisen kannattaa muistaa, että hän on itse tietoinen siitä, mikä on parasta hänelle.

Usko ja luota kehoosi

Omaan itseensä ja omaan kehoon luottaminen voi olla siitä kiinni, että uskoo luottamisen olevan mahdollista. Oikea ajattelutapa määrää paljon. Itsellensä kannattaa siis antaa arvoa enemmän.

Vapaudu pitkähihaisista

Estapan mukaan kesään kannattaa asennoitua myös niin, että varaa kalenterista aikaa myös itsellensä. Lisäksi kannattaa vapauttaa käsivartensa pitkähihaisista paidoista.

"Paras tapa saada rohkeutta paljaisiin käsivarsiin on vastaaminen seuraavaan kysymykseen rehellisesti: Kuka käskee sinua piilottamaan kehoasi maailmalta" Estapa kirjoittaa.

Siivoa vaatekaappisi

Estapa vinkkaa myös vaatekaapin siivoamisen hyödyllisyydestä ennen kesää. Ne vaatteet, joita ei ole pitkiin aikoihin käyttänyt, saa luvan mennä. Estapa uskoo, että vaatteiden pois vieminen parantaa naisen itsetuntoa.

"Vietä iltapäivä järjestämällä asuntoasi niistä kohdista, jotka käyvät hermoillesi. Asenteen ja ympäristön välillä on yhteys. Jokainen tuntee olonsa paremmaksi siivoamisen jälkeen", Estapa jatkaa.

"Vartalon koko merkitsee, jos annat sen merkitä"

Oman kehonsa hyväksyminen ei tarkoita Estapan mukaan sitä, että yhtenä päivänä vain herää ilman epävarmuutta. Se voi mennä näin, mutta tällaiseen vauhtiin ei tarvitse pyrkiä. Hän muistuttaa myös, ettei kehon koon pitäisi merkitä.

"Kokosi merkitsee vain, jos annat sen merkitä. Muuta se, mikä merkitsee sinulle ja elämäsi asettuu järjestykseen uudelleen ja tukee sinua", Estapa kirjoittaa.

Lue Estapan blogia täältä! (More To Love With Rachel)


Lue myös: "Oletko sinä rantakunnossa?" Katumainos sai naiset raivon valtaan

Lähteet: Daily Mail, More To Love With Rachel

Kilpailut

Uusimmat