Haaveissa unelmatyöpaikka? Tee siitä mahdollista

03.09.2015 21:15 - Emma Ylistalo

Työtä saattaa helposti pitää pakollisena pahana, jota on vain tehtävä tienatakseen. Mitä jos sittenkin alkaisit tienata unelmatyölläsi?

Jos teemme työtä, josta emme pidä, se vaikuttaa helposti myös muuhun elämäämme. Työ on suurin osan päivistämme ja jos ikävät työpäivät pyörivät mielessä vielä iltaisinkin, kulutamme todella suuren osan elämästämme murehtimiseen.

Jos haaveissasi on unelmien työpaikka, lähde etenemään sitä kohti. Lue alta kolme ohjetta, jotka auttavat sinua kohti unelmien uraasi.

1. Mieti aluksi miksi
Mieti aito ja selkeä syy siihen, miksi teet juuri nämä valinnat. Tällä vastauksella rakennat sitoutumista ja motivaatiota kohti unelmaasi. Ymmärrettyäsi omat syysi, saat energiaa tavoitella ja pyrkiä päämäärääsi kohti. Haluatko auttaa ihmisiä? Haluatko olla tekemisissä ihmisten kanssa? Vai haluatko kenties kehittää taiteellisia lahjojasi?

Matkalla kohti omia unelmiamme saatamme unohtaa syyn siihen, miksi näemme niin paljon vaivaa. Kun olet väsynyt, turhautunut ja ajattelet, ettei päämääräsi ole edes tavoittelemisen arvoinen, näihin vastauksiin palaaminen antaa sinulle rohkeutta ja voimia jatkaa kohti unelmauraasi.

2. Vastaa tämän jälkeen kysymykseen miten
Mitä teet jokaisena päivänä päästäksesi lähemmäs unelmiesi työpaikkaa? Sinulla täytyy olla selkeät toimet, jotka siirtävät sinua lähemmäs tavoitettasi. Kun tiedät miten pääset tavoitettasi kohti, sinun on helppo alkaa jakamaan matkaasi pienempiin osiin.

Kun jaat ison päämäärään pienempiin välitavoitteisiin, on sen lähestyminen helpompaa. Turhan iso ja laaja suunnitelma saa helposti luopumaan koko projektista.

3. Lisää nämä tavoitteet aikatauluusi
Ota isellesi aikaa saavuttaaksesi tavoitteesi. Etsi ihmisiä, jotka voivat auttaa sinua unelmaurallasi ja etsi tietoa aiheesta. Tavoite kannattaa myös jakaa läheisten kanssa, sillä näin he voivat myös varmistaa, että pysyt siinä.

Mikä tahansa unelmasi onkin, se on mahdollista saavuttaa. Tavoite saattaa myös muuttua matkan aikana, kun opit mitä haluat ja mitä et. Unelmatyön saavuttaminen ei välttämättä ole helppoa, mutta sen tavoitteleminen kannattaa varmasti.


Lue myös: Nappaa unelmatyö - rekrytoija neuvoo, miten olet vahvoilla työnhaussa

Lähde: Mind Body Green

Kilpailut

Uusimmat