Haluatko jatkaa elämääsi onnellisempana ja rohkeampana? Luovu viidestä piirteestä

01.10.2014 13:45 - Heli Thoren

Joskus estämme itse itseämme elämästä täyttä elämää. Onneksi voimme vaikuttaa asiaan.

Tuntuuko, että elämäsi voisi ola vielä täydempää ja onnellisempaa? Muutamista asioista irti päästäminen voi auttaa sinua kiihdyttämään täyteen vauhtiin ja nauttimaan elämästäsi enemmän. Karista nämä:

Huoli

Murehtiminen voi johtaa tutkimusten mukaan levottomuuteen, ahdistuneisuuteen ja jopa masennukseen. Nämä voivat näkyä myös fyysisinä oireina, kuten ylipainona, korkeana verenpaineena ja kroonisena väsymyksenä.

Huoli ja epäilys elämää kohtaan näkyy usein kysymyksenä: miksi. Miksi minulle piti käydä näin? Miksi elämäni tuntuu rullaavan paikallaan? Miksi en ole löytänyt elämäni rakkautta ja niin edelleen. Kun huoli ja epäilys kalvavat, kaiva muistilehtiö esiin. Kirjaa siihen kaikki, mikä on kyseisessä elämäntilanteessasi hyvin. Mieti hyviä ominaisuuksiasi ja hyviä asioita, joita elämässäsi on tällä hetkellä. Keskity niihin.

Myös vertaistuki auttaa. Puhu ystäväsi kanssa huolistasi, niin ne pienenevät samalla. Puhu sellaisten ystävien kanssa, jotka suhtautuvat elämään avoimesti ja luottavaisesti. Jos epäilyksen hetkellä tukeudut ihmiseen, joka itse on taipuvainen pessimismiin, epäilys voi vain kasvaa kasvamistaan.

Epäonnistumisen pelko

Moni meistä pelkää epäonnistuvansa tai ei uskalla luottaa kykyihinsä työelämässä tai elämässä yleensä. Kun pelko mokaamisesta hiipii mieleesi, mieti, mikä olisi pahin mahdollinen skenaario tilanteessasi. Monesti huomaamme, ettei sekään tilanne olisi maailmanloppu.

Kehittele suunnitelma tavoitteesi saavuttamiseksi. Usko siihen ja pidä siitä kiinni. Ole luottavainen. Ja muista ilman epäonnistumisia ei voi suuresti onnistua. Epäonnistumista ei tarvitse pelätä - ne johtavat aina johonkin parempaan.

Viivyttely

Teen sen sitten huomenna. Tai jos en jaksa vielä huomenna, voin tehdä sen sitten myöhemmin. Kun jätät asian odottamaan parempaa inspiraatiota, jää se silti takaraivoosi vaivaamaan ja nostaa stressitasojasi huomaamatta. Vaikka et miettisi asiaa aktiivisesti, se ei jätä mieltäsi rauhaan.

Jos tuntuu, että monet asiat roikkuvat hoitamattomina, tee itsellesi to do -lista. Kokoa listalle kaikki asiat, jotka vaativat hoitoasi ja päätä, että hoidat niistä joka päivä vähintään yhden. Kiitä itseäsi ja tunne helpotus ja onni, jotka hoidetuista asioista seuraavat.

Laiskuus

Joskus laiskottelu on paikallaan ja sekin on tärkeä taito osata. Toisinaan piirre näkyy kuitenkin siinä, että laiskottelet myös itsesi hoitamisesta. Paitsi, että kotityöt voivat jäädä hoitamatta myös iltalenkki ja hyvän aamiaisen valmistaminen jäävät tekemättä. Näin teet hallaa todella itsellesi ja omalle terveydellesi. Kun laiskottelet itsesi hoitamisesta, se näkyy pidemmällä aikavälillä väsymyksenä ja huonovointisuutena. Tartu asioihin ja päätä muuttaa tapojasi ja elämääsi pieni teko kerrallaan.

Ylianalysoiminen

Asioiden pohtiminen joka ikisen näkökulman osalta on raskasta ja kuormittavaa. Joskus itse elämiselle ja siitä nauttimiselle jää analysoidessa aivan liian vähän aikaa. Jos joku sanoi sinulle jotain ikävää, älä jää pyrörittämään sitä päässäsi. Pienet tapahtumat eivät ole sen väärti. Keskity punnitsemaan suuria kysymyksiä elämässäsi, mutta älä mieti niitäkään liikaa. Asioilla on tapana järjestyä, parhain päin ja omalla painollaan.


Lue myös: 7 outoa oiretta, joista voit syyttää hormonejasi.


Lähde: Familyshare.com

Kilpailut

Uusimmat