Haluatko laihtua huomaamattasi? Ota käyttöön helpot täsmävinkit

24.07.2015 20:15 - Tiina Svensk

Pienet tapamuutokset voivat vaikuttaa yllättävn paljon vyötärön ympärykseesi. Kokeile vaikka.

Oletko testannut erikoisia dieettejä ja noudattanut saliohjelmia painon pudotuksen toivossa? Paino yleensä putoaa, mutta vain hetkellisesti, sillä muutokset eivät ole pysyviä.

Jos haluat laihtua, mutta olet kyllästynyt noudattamaan tiukkoja ruokavalioita tai elämäntilanteesi ei anna aikaa käydä kuntosalilla, ota seuraavat käytännön vinkit osaksi arkeasi.

Tapoja kannattaa lähteä muuttamaan pienin askelin, sillä uudesta tavasta tulee rutiini 21:n päivän aikana. Kun opettelet muutaman tavan kerrallaan, onnistut ujuttamaan hiljalleen kaikki vinkit arkeesi:

1. Aloita ateria aina vesilasillisella: Pidät samalla huolta nesteytyksestä, ja tunnet itsesi täydemmäksi. Lasillinen vettä auttaa sinua ehkäisemään ylensyömistä.

2. Tee fiksuja valintoja: Valitse majoneesikastikkeen sijaan kevyempi oliiviöljy, valitse välipalaksi kuivattujen hedelmien sijaan tuoreita ja juo vettä janojuomaksi.

3. Ota pala tummaa suklaata jälkiruuaksi: Jos herkuttelet jälkiruuaksi aina keksejä tai normaalia suklaata, vaihda jälkiruuaksesi pari palaa tummaa suklaata. Tummassa suklaassa on vähemmän sokeria ja kaloreita.

4. Huolehdi annoskoosta: Jos haluat painosi putoavan, sinun on huolehdittava järkevästä annoskoosta jokaisella aterialla. 

5. Liiku aina, kun mahdollista: Sinun ei tarvitse suunnata kuntosalille vapaa-aikanasi, mutta tee järkeviä valintoja: kävele aina portaat, pyöräile töihin tai kävele kauemmas bussipysäkille töistä päästyäsi.

6. Älä juo kaloreita: Juot huomaamattasi enemmän kaloreita kuin uskotkaan: jätä siis energiajuomat, mehut ja alkoholijuomat vähemmälle. Light-tuotteet eivät myöskään ole paras vaihtoehto, sillä nekin saattavat sisältää runsaasti sokeria ja lisäaineita.

7. Älä näännytä itseäsi: Älä jätä ateriaa väliin siksi, että haluat herkutella illalla tai juhlia viikonloppuna. Huolehdi tasaisesta ateriarytmistä, joka takaa polttoainetta kehollesi halki päivän. Silloin aineenvaihduntasi pysyy aktiivisena etkä sorru herkutteluun.

8. Valitse paljon kuitua ja proteiinia välipaloillesi: Valitse välipalaksesi vaihtoehtoja, joissa on paljon kuitua ja proteiinia. Silloin pysyt kylläisempänä pidempään ja ja verensokeritasosi eivät romahda niin herkästi. Esimerkiksi smoothiet ovat loistava vaihtoehto ravitsevaksi välipalaksi.

9. Syöt kevyt illallinen aikaisin: Syö illallinen vähintään kaksi tai kolme tuntia ennen nukkumaanmenoa. Silloin ruuansulatuksesi ei vaikuta unenlaatuusi, joka vaikuttaa muihin elämäntapoihisi merkittävästi.

10. Nuku enemmän: Nuku vähintään seitsemän tuntia yön aikana. Jokaisen unentarve on yksilöllinen, joten kokeile mikä on sinulle tarpeeksi. Yleensä aikuinen ihminen tarvitsee seitsemästä yhdeksään tuntia keskeytymätöntä unta.


Lue myös: Juo smoothie aamupalaksi - 8 ruoka-ainetta, jotka auttavat laihtumisessa

Lähde: Pop Sugar

Kilpailut

Uusimmat