Haluatko olla itsevarmempi? Anna kyytiä haitallisille tottumuksille

26.05.2015 11:45 - Tiina Svensk

Jokaisella meillä on omat epävarmuutensa, mutta joskus itsevarmoilta ihmisiltä kannattaa oppia. Seuraavat tavat kannattaa karsia, jos haluat kohottaa omaa itsetuntoasi.

Kadehditko itsevarmoja ihmisiä, jotka loistavat tilanteessa kuin tilanteessa? Onneksi voit myös oppia heiltä, jos haluat tuntea kohottaa omaa itsetuntoasi. Varmojen ihmisten itsetunnon perusta rakentuu seuraavin tapoihin, jotka eivät heidän arkeensa kuulu:

He eivät vertaile

Ihmiset, jotka ovat itsevarmoja, eivät vertaa itseään toisiin tai heidän saavutuksiinsa, vaan keskittyvät omaan tekemiseensä - ja saavat silloin yleensä enemmän aikaiseksi.

He eivät epäile itseään

Tukiverkoston apu ja neuvot ovat tärkeitä vaikeissa tilanteissa. Itsevarmat ihmiset eivät kuitenkaan kuuntele liiaksi toisia - he nimittäin tietävät itse, mikä heille on parhaaksi. Vain sinä itse tiedät parhaiten, mikä sinulle on hyväksi.

He eivät ole riippuvaisia sosiaalisesta mediasta

Sosiaalisessa mediassa on monia hyviä puolia, mutta haittavaikutuksiakin löytyy: Voit seurata jatkuvasti, missä toiset ihmiset ovat ja mitä he tekevät. Silloin keskität energiasi ja tuhlaat aikaasi heihin sen sijaan, että keskittyisit itseesi ja toimintaasi. Itsevarman ihmisen ei myöskään tarvitse täyttää tyhjiä hetkiään sosiaalisen median selailulla. He voivat keskittyä hetkeen ja nauttia siitä.

He eivät pelkää antaa kieltävää vastausta

Jokaisen on jossain vaiheessa opittava sanomaan "ei", vaikka se olisikin vaikeaa. Itsevarmat ihmiset uskaltavat vastata kieltävästi, kun he tietävät, että mieltävä vastaus palvelee jokaista osapuolta kaikista eniten.

He eivät ole riippuvaisia muista

Läheiset ovat tärkeitä, ja voivat tehdä meidät onnellisiksi. Loppujen lopuksi hekään eivät voi kuitenkaan tehdä kaikkea. Ihmiset, jotka ovat itsevarmoja, ymmärtävät että vain he itse ovat vastuussa onnestaan.

He eivät tuomitse

Itsevarmat ihmiset eivät vaivaudu tuhlaamaan energiaa siihen, että he tuomitsevat toisten ihmisten toimintaa. Sen sijaan he keskittyvät parantamaan omaa arkeaan. Se, ettet tuomitse, ei tarkoita että hyväksyisit toisten toimintaa tai olisit valmis toimimaan samalla tavalla.

He eivät tyydy vähempään kuin mitä ansaitsevat

Itsevarmat ihmiset tiedostavat oman arvonsa niin työelämässä kuin ihmissuhteissa. Sen vuoksi he eivät tyydy vähempään kuin siihen, minkä he kokevat ansaitsevansa. He myös ymmärtävät lähteä tilanteesta, kun se ei enää palvele heitä tai on heille haitaksi.

He eivät pysy mukavuusalueellaan

Mukavuusalueen ulkopuolella on varmasti pelottavaa, eikä se aina ole välttämättä sinulle hyväksi, mutta se kasvattaa. Uudet mahdollisuudet ovat samalla myös mahdollisuus kasvaa ihmisenä - ja itsevarmat ihmiset ymmärtävät sen. He tiedostavat myös, aina kannattaa ennemmin yrittää kuin olla tekemättä yhtään mitään.

Lue myös: Kävelikö ex-rakas kadulla vastaan? Lue voimavinkit epävarmuuden hetkiin

Lähde: College candy

Kilpailut

Uusimmat