Haluatko pysyä hoikkana? Syö maitotuotteita tarpeeksi usein

21.08.2014 15:17 - Susanna Karttunen

Maitotuotteiden nauttiminen ainakin kahdesti päivässä saattaa vähentää riskiä tulla ylipainoiseksi. Tärkeää on valita vähärasvaisia ja luonnonmukaisesti valmistettuja tuotteita.

Tuoreen tutkimuksen mukaan innokkaiden maitotuotteiden syöjien painoindeksi on keskimäärin alhaisempi kuin niiden, jotka eivät kyseisistä ruoista välitä.

Koehenkilöistä he, jotka söivät maitotuotteita vähintään kahdesti päivässä, olivat 37 prosenttia todennäköisemmin normaalipainoisia, kuin he, jotka nauttivat maitotuotteita vain kerran kuussa.

Miten maito on siis yhteydessä hoikkana pysymiseen? Tutkijoiden mukaan maitotuotteiden sisältämä kalsium saattaa vähentää vyötärönalueen rasvaa kehossa. Jos siis mielii timmiin kuntoon, kannattaa sisällyttää ruokavalioonsa vähärasvaista maitoa, jogurttia tai vaikka raejuustoa. Proteiini saa myös tuntemaan olonsa kylläiseksi pidempään, mikä torjuu herkuttelun himoa.

Maitotuotteita valittaessa kannattaa suosia luomua. Prosessoiduissa maitotuotteissa on hormonia, joka saattaa lihottaa. Mitä puhtaampaa ruoka on, sitä enemmän sitä voi syödä.

Uutisoimme aiemmin erilaisista maidoista ja niiden terveysvaikutuksista. Lue artikkeli täältä.

Lähde: Women's Health

Kilpailut

Uusimmat