Hedelmät lihottavat salakavalasti - lue, miten herkuttelet niillä kevyesti

26.05.2015 16:45 - Senni Loikala

Hedelmien syöminen lähtee helposti käsistä, koska niitä pidetään terveellisinä. Ravitsemusasiantuntija ohjeistaa, kuinka niiden syöminen onnistuu pitämään linjasi kunnossa.

Hedelmiä tulee helposti popsittua paljon - jopa liikaa. Ravitsemusasiantuntija Carolyn Brown antaa neuvoja, joiden avulla terveellisillä luonnon antimilla herkuttelu ei käänny itseään vastaan.

Valitse vähäsokerisimmat hedelmät

Hedelmien glykeemisissä indekseissä on huomattavia eroja. Sen vuoksi banaanien ja viinirypäleiden säännönmukaista popsimista kannattaa välttää. Herkuttele niiden sijaan useammin mansikoilla, vadelmilla, vesimeloonilla, omenapäärynöillä ja papaijalla, sillä ne pitävät helpommin painosi kurissa.

Syö kaksi annosta hedelmiä päivässä

Harva jaksaa laskea hedelmien sokerimääriä. Sen vuoksi hyvänä nyrkkisääntönä on, että voit syödä kaksi hedelmää tai kaksi kupillista hedelmiä päivässä.

Valitse pienimmät hedelmät

Erityisesti banaanien ja omenoiden koko on kasvanut ajan myötä. Jos tahdot kiinnittää huomiota syömiesi hedelmien määrään, niin valitse hedelmäosastolta kaikista pienimmät yksilöt. Tällöin kannattaa mennä kauppaan, jossa hedelmistä maksetaan niiden painon eikä kappalemäärän perusteella.

Valitse kevyt smoothie

Smoothieita pidetään terveellisinä, mutta niillä ei kannata herkutella harva se hetki. Jos ostat hedelmäjuoman esimerkiksi kahvilasta, valitse niistä vähäsokerisin vaihtoehto. Sen lisäksi kannattaa valita smoothie, jossa on vain kahta eri hedelmää. Jos juot smoothien päivässä, ei sinun välttämättä tarvitse syödä hedelmiä enää samana päivänä.

Lisää proteiinia ja rasvaa hedelmähetkeesi

Hedelmien kuidut auttavat kehoasi säännöstelemään sokerin imeytymistä, jotta energiatasosi ei nouse räjähdysmäisesti ja romahda heti perään. Kun lisäät hedelmien syömisen yhteyteen jonkin rasvan tai proteiinin lähteen, hidastuu sokerien imeytyminen. Siksi rinnalla kannattaa herkutella esimerkiksi pähkinöillä, siemenillä, kalkkuna siivuilla tai kuivalihalla.

Ennen kuin syöt hedelmiä, kannattaa torjunta-aineiden jäämistä hankkiutua eroon. Lue toimintaohje täältä.

Lähde: Yahoo!

Kilpailut

Uusimmat