Helppoa ja ravitsevaa! Tuunaa kaurapuurosi kuntoilijoiden tapaan

28.04.2013 14:15 - Reetta Haverinen

Olisitko uskonut, että kanamuna sopii loistavasti kaurapuuroon? Yhdistelmä on herkullisempi kuin uskoisitkaan!

Kaurapuuro on loistava aamiainen tai välipala. Jotta ateriasta tulisi monipuolinen ja se pitäisi nälkää pidemmän aikaan, tulisi kaurapuuron lisänä nauttia myös jotain proteiinipitoista.

Kun sekoitat aamupuurosi joukkoon pari kananmunanvalkuaista, tulee ateriastasi ravitseva ja terveellinen kokonaisuus. Valkuainen tekee puurosta samettisen pehmeää ja herkullista. Tämä monien kuntoilijoiden suosima helppo herkku valmistuu muutamassa minuutissa.

Aloita puuron valmistaminen tavanomaisesti kiehauttamalla kattilassa ensin vettä tai maitoa. Lisää kiehuvaan nesteeseen kaurahiutaleet ja anna niiden turvota rauhassa. Lisää haudutuksen loppupuolella joukkoon 1-2 valkuaista, riippuen nesteen määrästä. Voit valmistaa puuron myös kokonaisesta kananmunasta, silloin annoksesta tulee hieman tuhdimpaa.

Puuron valmistaminen onnistuu myös mikrossa. Tällöin sekoita kananmuna kaurahiutaleiden ja nesteen joukkoon ennen mikroon laittamista. Kypsytä puuroa korkeassa lämpötilassa ja sekoita annosta välillä kuumennuksen aikana.

Muista maustaa puuro hyvin suolalla. Joukkoon sopivat loistavasti myös esimerkiksi hunaja, kaneli tai kardemumma.

Lähde: Live Strong, The Good Morning

Kilpailut

Uusimmat