Hoida ihoa yön aikana – 5 hyvää tekevää vinkkiä

01.03.2015 21:15 - Linda Arponen

Yö on parasta mahdollista aikaa iho-ongelmien selvittämiseen.

Ihomme rakastaa yötä, sillä silloin se on suojassa auringolta, tuulelta ja muilta ympäristön haitoilta. Lisäksi iho korjaantuu ja uusiutuu yön aikana. Jos haluat tehostaa tuota prosessia, kokeile esimerkiksi seuraavia ihoa helliviä keinoja:

Nitistä finnit

Finnit voi saada yön aikana kaikkoamaan, jos laitat niihin ennen nukkumaanmenoa jotakin antibakteerista tuotetta sekä jotakin talia kontrolloivaa ainetta, kuten sinkkiä.

Vähennä kasvojen juonteita

Voide tai seerumi, joka sisältää A-vitamiinia eli retinolia, auttaa torjumaan kasvojen juonteita. Koska tuotteet voivat tehdä ihosta herkän auringolle, kannattaa sitä käyttää nimenomaan yöaikaan. Tuotetta kannattaa käyttää myös vain joka toinen yö, jotta ihoärsytyksen riski pienenee.

Korjaa päivän vahingot

Niinä öinä, kun et käytä A-vitamiinituotteita, voit kokeilla voiteita, jotka sisältävät antioksidantteja. Ne auttavat ihoa torjumaan vahingollisia vapaita radikaaleja. Koska olet niille alttiina erityisesti ulkona ja auringossa, kannattaa ihoa hoitaa nimenomaan yöllä.

Torju turvotusta

Näyttävätkö kasvosi ja silmänympäryksesi aamulla turvonneilta? Yritä nukkua selälläsi ja käytä hiukan korkeampaa ja kiinteää tyynyä, jotta saat estettyä nesteiden kertymisen kasvoihisi yön aikana.

Kosteuta kuivat huulet

Kuivat huulet halkeilevat yleensä eniten yöllä. Tämän vuoksi huulipunan levittäminen voi olla aamulla hankalaa. Hanki siis yöaikaan käytettäviä huulihoitoja, jotta saat korjattua vahingot nukkuessasi. Saatat jopa voida herätä pehmohuulien kanssa.

Lue myös: Kirkasta aamun väsynyt iho helpoilla kauneuskikoilla

Lähde: Good Housekeeping

Kilpailut

Uusimmat