Hus, pois hiki: 3 jalkakylpyä, joiden hajuja vähentävät ainesosat löytyvät keittiöstäsi

28.07.2014 17:22 - Senni Loikala

Hellesäässä jalatkin puskevat enemmän hikeä. Hankkiudu siitä eroon antamalla rentouttavia kylpyjä koivillesi.

Voit päästä eroon jalkahiestä antamalla kylpyjä koivillesi. Kun lisäät veteen joko koshersuolaa, etikkaa tai mustaa teetä, saat parhaat hyödyt.

Suola

Suolan kerrotaan vähentävän ihon kosteutta, mikä vähentää bakteerien määrää jaloissasi. Näinpä jalkahikeä vastaan voi taistella ottamalla joka päivä kahden viikon ajan suolaisen jalkakylvyn. Täytä suuri astia tai jalkakylpyamme lämpimällä vedellä, ja lisää puolikkaasta kupista yhteen kupilliseen hyvin varustetuista elintarvikeliikkeistä löytyvää, karkeaa koshersuolaa. Nauti jalkakylvystä 20:n minuutin ajan.

Etikka

Toiseen jalkahikeä vähentävään kotikonstiin tarvitset etikkaa, sillä se kuivattaa ihoa ja vähentää bakteereita jaloissasi. Lisää 1/3 etikkaa ja 2/3 vettä suureen astiaan tai jalkakylpyammeeseen. Liota jalkojasi puoli tuntia päivässä viikon ajan.

Musta tee

Teessä olevien happojen kerrotaan sulkevan hikirauhasia ja vähentävän näin hikoilun määrää. Sen uskotaan tappavan bakteereita. Hyötyäksesi eduista tarvitset kaksi pussillista mustaa teetä. Mittaa tuopillinen vettä, lisää teepussit ja kiehauta 15 minuutin ajan. Kaada tee suureen astiaan tai jalkakylpyammeeseen, ja lisää noin kahdeksan kupillista kylmää vettä. Liota jalkojasi puolen tunnin ajan päivässä viikon ajan.

Lue myös: Poltatko enemmän kaloreita, jos hikoilet paljon?

Lähde: Men's Health

Kilpailut

Uusimmat