Hyviä uutisia raskausajan pahoinvoinnista – lapsista terveempiä ja älykkäämpiä

30.07.2014 12:25 - Eeva Rajala

Tuoreen tutkimuksen mukaan raskausajan aamupahoinvoinnista koituu monia hyviä asioita.

Kanadalaistutkijat kertovat, että raskausajan pahoinvoinnin seurauksena lapsista voi tulla terveempiä ja älykkäämpiä. Lisäksi pahoinvoivat odottajat kärsivät keskenmenoista vähemmän kuin äidit, jotka eivät kärsi aamupahoinvoinnista. Syntyneillä vauvoilla on myös vähemmän syntymävikoja, jos äiti on kokenut raskausaikana pahoinvointia.

Syntymävikojen riskin selvitettiin pienentyvän 30 - 80 prosenttia. Myöhemmin tutkittujen lasten älykkyysosamäärä oli korkeampi sekä kielenymmärtäminen ja käyttäytyminen olivat parempia kuin niillä lapsilla, joiden äiti oli saanut olla rauhassa aamupahoinvoinnilta.

Tutkimus saattaa tuoda hieman valoa elämään niille, jotka joutuvat raskausaikana kärsimään lähes ympärivuorokautisesta pahasta olosta. Tutkimusten mukaan erityisesti yli 35-vuotiaat äidit niin sanotusti hyötyvät raskausajan pahoinvoinnista.

Vuosien saatossa raskaana olevat ovat yrittäneet päästä kaikin keinoin eroon pahoinvoinnista. Pahoinvointia yritetään helpottaa muun muassa vitamiineilla, inkivääriteellä ja lääkkeillä, jotka neutraloivat mahan liikahappoisuutta. Monet käyttävät myös pahoinvointia helpottavia lääkkeitä, mutta aiempien tutkimusten mukaan mikään ei täysin tehoa raskausajan pahoinvointiin.

Kerroimme aiemmin, että tupakointi raskausaikana voi muuttaa lapsen dna:ta. Lue asiasta lisää täältä!

Lähde: Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat