IL: Olenko yhtään seksuaalisesti haluttava? Vinkit parempaan itsetuntoon

03.01.2015 11:15 - Eeva Rajala

Iltalehden Ilona-liitteessä asiantuntijat kertovat, miten syy naisen seksuaaliseen haluttomuuteen löytyy usein lapsuudesta.

Väestöliiton tutkimusprofessori Osmo Kontula ja seksuaaliterapeutti Heidi Valasti kertovat lehdessä, miten nainen voi saada itselleen paremman seksuaalisen itsetunnon. Kontulan mukaan naisten häpeä ja epävarmuus oasta kehosta ja taidoista on suurin syy seksuaaliseen haluttomuuteen. Halun puute on naisilla neljä kertaa yleisempää kuin miehillä.

Ajatus siitä, ettei nainen olisi seksuaalisesti haluttava, syntyy monesti jo lapsuuden aikana. Valastin mukaan kasvatuskulttuuri, joka ei kannusta tai jossa ei saa palautetta, vaikuttaa mitätöivästi ihmiseen. Tilanteet lapsuudessa eivät ole seksuaalisia, mutta ne vaikuttavat siihen, sillä seksuaalisuus on herkkä minuuden alue. Tilanne voi olla esimerkiksi se, että äiti haukkuu tyttärensä kuullen itseään ja muita naisia jatkuvasti. Tytär saa mallin, ettei oma itse ole rakastettava.

Asiantuntijat neuvovat kuuntelemaan itseään. Kannattaa myös muistella aikaa taaksepäin ja koluta taustat kunnolla. Mistä lähtien olet tuntenut tietynlaisia lannistumisen tunteita? Pidä huolta itsestäsi ja unohda kaikenlaiset paineet. Vältä kateutta toisia, seksuaalisesti ylpeitä naisia, kohtaan.

Tarkista myös ryhtisi ja ota ylväs asento. Huono seksuaalinen itsetunto voi painaa hartioita lysyyn. Huonosta seksuaalisesta itsetunnosta kärsivä todistelee myös jatkuvasti itselleen olevansa epähaluttava. Opettele siis myös tietoisesti etsimään ihanuudellesi vahvistusta, sillä siitä on merkkejä joka puolella.

Lue myös: Opettele positiivisemmaksi vuonna 2015 - voimalauseet koottiin yhteen

Lähde: Iltalehti

Kilpailut

Uusimmat