IS: Flunssaa tavallista enemmän liikkeellä - syynä viileä kesä

29.07.2015 08:35 - Reetta Haverinen

Viileiden lämpötilojen ja sateisen sään vuoksi ihmiset ovat viettäneet entistä enemmän aikaansa sisätiloissa, joka on edesauttanut flunssavirusten leviämistä. 

Flunssa on kaatanut tänä kesänä sänkyyn ihmisiä tavallista enemmän. Terveystalon työterveyshuollon ja yleislääketieteen erikoislääkäri Tanja Vuorela kertoi Ilta- Sanomille antamassaan haastattelussaan, että kuluneena kesänä ihmisiä ovat vaivanneet erityisesti hengitystieinfektiot ja poskiontelotulehdukset.

Vuorelan mukaan flunssapotilaita on ollut tänä kesänä selvästi enemmän, koska sää on ollut tavallista koleampi. Myös Mehiläisen johtava työterveyslääkäri Auli Rytivaara toteaa saman:

- Flunssapotilaita on päivittäin todella paljon, ja on myös ollut pitkittynyttä flunssaa, joka aiheuttaa jälkisairauksia kuten korvatulehduksia, Rytivaara kertoo Ilta-Sanomille.

Flunssan leviämistä on edistänyt se, että ihmiset ovat viihtyneet visusti sisätiloissa päivästä toiseen. Epävakainen sää on myös voinut altistaa flunssille, koska harva on osannut pukeutua ulos lähtiessään tarpeeksi lämpimästi. Vuorela kertoo, että vähissä vaatteissa viilettäminen ei suoraan aiheuta flunssaa, mutta se voi kuitenkin altistaa viruksille.

Muista siis pitää tarpeeksi vaatekerroksia päälläsi, vaikka on vielä heinäkuu. Viileä sää nimittäin jatkuu: Ilta-Sanomien mukaan ennusteet lupaavat elokuulle edelleen koleaa ja sateista ilmaa.


Jos flunssa vaivaa, kannattaa sinun lukea seuraava artikkelimme: Nujerra flunssa kotikonstein - 5 tehokasta vinkkiä

Lähde: Ilta-Sanomat

Kilpailut

Uusimmat