Kannattaako olla nirso vai kaikkiruokainen? Vain toinen laihduttaa

07.07.2015 20:15 - Senni Loikala

Suhtautumisesi uusiin ruokiin voi auttaa painonpudottamisessa, väittää tutkimus.

Ruoan suhteen kannattaa olla ennakkoluuloton ja kokeilla rohkeasti uusia makuja, todistaa tuore yhdysvaltalainen tutkimus. Sen mukaan seikkailunhaluiset ruokailijat nimittäin painavat vähemmän ja ovat terveempiä kuin kaavoihin kangistuneet syömärit.

- Kokeilunhaluisilla ruokailijoilla on pienempi painoindeksi kuin ihmisillä, jotka eivät pidä monenlaisesta ruoasta. Siitä on todellista hyötyä, jos pitää ja kokeilee erilaisia ruokia; se voi jopa tarkoitaa, että sinulla on paljon hauskempaa elämässä, tutkija Brian Wansink sanoo.

Myös ystävystyminen helpottuu

Tutkimukseen osallistui noin 500 yhdysvaltalaista naista. Tutkijat huomasivat, että naiset, joiden ruokavalio oli muuttuvainen, liikkuivat enemmän ja huolehtivat enemmän ruoan terveellisyydestä kuin muut. Avoimesta mielestä ruoan suhteen oli myös sosiaalista hyötyä.

- Heidän myös selvitettiin saavan paljon todennäköisemmin ystäviä illallisen aikana, Wansink sanoo.

- Nämä löydökset ovat tärkeitä terveellisesti ruokaileville, koska ne osoittavat että  seikkailunhaluinen syöminen voi tarjota ihmisille, erityisesti naisille, keinon pudottaa tai ylläpitää nykyistä painoaan ilman tunnetta ankaran ruokavalion rajoituksista, hän tiivistää.

Näin ollen kannattaa olla "kaikkiruokainen"; toki niin, että syödyt ruoat ovat silti terveellisiä.


Lue myös: Turvotuksesta pääsee eroon jo yhdessä päivässä - lue kattavat neuvot

Lähde: Nextshark

Kilpailut

Uusimmat