Käsikirjoitus hyvään kesälomaan - 7 helppoa ohjetta

04.07.2015 11:15 - Mikko Räsänen

Mitä pitää lehdä, että kesälomasta tulee onnistunut? The Voicen toimituspäällikkö Mikko Räsänen laati listan onnistuneeseen kesälomaan.

Kun luet tätä, olen juuri aloittanut kesälomani. Omaa lomaani varten laadin itselleni muistilistan asioista, joiden toivon takaavan loman onnistumisen. Tajusin, että ohjeet ovat niin universaaleja, että halusin jakaa ne myös muiden arvioitavaksi, sillä uskon, että onnistuneen loman resepti on todella näin yksinkertainen.

1. Päästä irti arkirutiineista
Jos sinulla on arkirutiineja, joista on mahdollista päästää lomalla irti, tee niin. Nuo rutiinit muistuttavat arjesta ja niistä luopuminen korostaa loman erityisyyttä arkeen verrattuna.  

2. Vähennä sosiaalisen median käyttöä
Monilla Facebook ja muut sosiaaliset mediat kuuluvat olennaisesti päivittäisiin rutiineihin. Itsekin kuulun tähän joukkoon, ja olen läsnä somessa lähes kellon ympäri. Lomalla Facebookilla on kuitenkin myös kääntöpuoli, sillä sitä seuraamalla näen myös päivityksiä, jotka tuovat mieleen työasiat. Tällaisia ovat töissä olevien työkavereiden ja yhteistyökumppaneiden päivitykset. Siksi aion rajoittaa Facebookin käytön siihen, että käyn vain kerran päivässä tarkistamassa, olenko saanut tärkeitä viestejä. Sähköpostia en aio käyttää lainkaan, vaan sinne jätän lomastani kertovan poissaoloviestin.

3. Liiku enemmän
Jokainen tietää, että fyysinen hyvinvointi lisää myös henkistä hyvinvointia. Hyödyntäkää siis kesäloman lisääntynyt vapaa-aika ulkoilemalla ja liikkumalla enemmän. Jos helteessä ei jaksa liian kovaa kuntorääkkiä, niin lisää ohjelmaasi edes kesäiset kävelyretket, pyöräily tai soutelu.

4. Älä laske kaloreita
Kesäloma on niin lyhyt jakso, että silloin saa antaa periksi nautinnoille. Älä siis grilliruuan tai terassioluen kohdalla uhraa ajatustakaan kaloreille, vaan anna itsellesi lupa nauttia.  

5. Tee juuri niitä asioita, joita et arkena ehdi
Jokaisella on varmasti asioita, joihin ei arjessa tunnu löytyvän aikaa. Loma tarjoaa mahdollisuuden tehdä niitä. Minulla tuollaisia ovat kalastus ja kirjojen lukeminen. Kiireisessä arjessa kalavedet tuntuvat niin kaukaisilta, ettei niiden äärelle pääse tai vain tule lähdettyä. Ja kun päivät ahkeroi töissä ja illalla odottavat vielä kotiaskareet, on niiden jälkeen niin yleensä väsynyt, että ei jaksa uppoutua kirjan lukemiseen. Lomalla aion tehdä molempia. 

6. Vietä aikaa läheisten ihmisten kanssa
Kesäloma on vain kerran vuodessa. Pyri siis viettämään se itsellesi rakkaimpien ihmisten kanssa. Aseta etusijalle perhe, puoliso, lapset ja parhaat ystävät.   

7. Muista levätä
Loma on paras mahdollinen aika ladata akkuja. Jos siis lomalla tuntuu siltä, että aamulla ei jaksakaan vielä nousta, ei ole väärin kääntää kylkeä ja jatkaa unia. Lomalla olet itse itsesi pomo ja aikataulujesi herra. Ole siis lempeä pomo ja anna itsellesi lupa rentoutua ja levätä, jos sitä tarvitset. Älä kuitenkaan nuku koko lomaa, ettei se mene ohi. Kohtuus kaikessa.  

Kilpailut

Uusimmat