Kesä on stressaavaa aikaa - 3 eniten päänvaivaa aiheuttavaa asiaa

24.07.2014 09:35 - Reija Saarinen

Yllättävää kyllä, myös kesä on ihmisille suunnattoman stressaavaa aikaa.  

Kesän tulisi olla ihanaa rentoutumisen aikaa. Ikävä kyllä, se on kuitenkin yksi stressaavimmista vuodenajoista, Tuoreen amerikkalaistutkimuksen mukaan 40 prosenttia tuntee itsensä kesällä stressaantuneemmaksi kuin muina vuodenaikoina. Mikä sitten stressiä aiheuttaa? Alla kolme suurinta syytä.

1. Liian vähäinen uni

Tutkimukseen osallistuneista kolmannes kertoi, että kesällä uneen käytetty aika jää huomattavasti vähemmälle. Suurin syy tähän on lämpö, joka häiritsee hyviä yöunia. Uni on suuressa roolissa stressin lievittämisessä, joten liian vähäinen uinuminen aiheuttaa helposti stressioireita.

2. Kiire

Kesällä tulee käydä piknikillä, festareilla, kesäreissuilla ja mökillä. Siksi ei lienekään ihme, että 48 prosenttia vastaajista kertoi, että liian kiireiseksi suunniteltu aikataulu aiheuttaa kesällä pään vaivaa. Monilla on nimittäin jopa kolme erilaista tapahtumaa viikossa.

3. Lomasuunnitelmat

Kesälomalla moni suuntaa pidemmälle lomalle. Vaikka suunnitelmat olisi lyöty lukkoon jo aikoja sitten, on 35 prosenttia vastaajista sitä mieltä, että loma aiheuttaa stressiä.

Aiemmin olemme kertoneet siitä, mikä suomalaislasten mielestä on loma. Hauskat vastaukset löydät täältä.

Lähde: Women´s Health

Kilpailut

Uusimmat