Kevytlimsat hengenvaarallisia: Lue pysäyttävä lista haitoista

09.08.2013 16:45 - Heli Thoren

Moni painonvartija ajattelee, että light-limun valitsemalla tekee itselleen hyvän teon. Tutkimusten valossa, se ei pidä paikkansa.

Liki kaloriton juoma maistuu hyvältä treenin jälkeen tai aterian kaverina. Monia kemikaaleja sisältävällä kevytlimsalla on kuitenkin monia sivuvaikutuksia, joista ei tölkin kyljessä muistettu mainita:

Lihottaa

Keinotekoisten makeutusaineiden on todettu vaikuttavan siihen, miten keho polttaa kaloreita. Näin kevytlimsa voikin olla ennemmin lihottava kuin laihduttava tuote.

Haitaksi sydämelle

Journal of General Internal Medicine -lehdessä julkaistussa tutkimuksessa todettiin, että kevytlimsoja juovat ihmiset saavat herkemmin sydäninfarkteja ja kärsivät korkeasta verenpaineesta kuin ne, joiden juomalistalle eivät kevytlimsat kuulu.

Diabetes

Amerikkalaisessa sokeritautia eli diabetesta kartoittavassa tutkimuksessa selvitettiin, että kevytlimsaa juovilla on 67 % suurempi riski sairastua kakkostyypin diabetekseen.

Munuaisongelmia

Harvard Medical School’s Clinical Journal of the American Society of Nephrology -julkaisussa kerrottiin tutkimuksesta, jossa kartoitettiin kevytlimsojen haittoja munuaisten toiminnalle. Tutkimus osoitti, että naiset, jotka joivat vähintään kaksi tölkkiä kevytlimsaa päivässä, kärsivät muita todennäköisemmin munuaisen toimintahäiriöistä.

Korkea verenpaine

Amerikkalaistutkimuksen mukaan kevytlimsan juominen vaikuttaa epäedullisesti verenpaineeseen. Sitä juovilla tutkituilla oli riski korkeaan verenpaineeseen. Sen juominen voi myös nostaa kolesteroliarvoja.

Huonontaa hampaita

Monet ajattelevat suojelevansa hampaita juomalla sokerittomia limsoja. On kuitenkin hyvä muistaa, että hampaat kärsivät myös kevytlimsojen juomisesta.

Lähde: Ispiyr.com

Kilpailut

Uusimmat