Kuka olisi uskonut? Valitsemalla ravintolassa istumapaikkasi oikein syöt terveellisemmin

30.09.2014 19:15 - Susanna Karttunen

Uuden tutkimuksen mukaan moni yllättävä seikka vaikuttaa siihen, millaisen tilauksen ravintolassa tekee.

Ravintolassa syöminen voi olla haaste laihduttajalle. Uusi kirja Slim By Design kuitenkin väittää, että turhia kaloreita voi välttää valitsemalla oikein paikan ravintolassa.

Kirjaa varten toteutettu tutkimus tehtiin vertailemalla eri paikoilla ravintolassa istuneiden tilauksia. Tilauksen terveellisyyteen todettiin vaikuttavan esimerkiksi pöydän etäisyys ovesta. Kauimpana ovesta istuvat tilasivat vähiten salaattia ja 73 prosenttia heistä söi jälkiruoan.

Kirjan tekijä professori Brian Wansinkin mukaan terveellisesti syövät myös he, jotka istuvat korkeiden pöytien ääressä tai hyvin valaistulla alueella. Pimeässä pöydässä tai loosissa istuneet taas söivät enemmän raskaita ruokia.

- Mitä pimeämpää on, sitä "näkymättömämmäksi" ihminen saattaa tuntea itsensä, jolloin on helpompi syödä epäterveellistä ruokaa tuntematta häpeää tai huonoa omatuntoa, Wansink selittää.

Hänen mukaansa taas silloin, kun näkee ikkunasta auringonvalon ja ohi kulkevia ihmisiä, suhtautuu tietoisemmin omaan ulkonäköönsä ja valitsee todennäköisemmin terveellisen vaihtoehdon listalta.

Kirjassa kerrotaan myös, että istuminen selin televisioon tai buffet-pöytään sekä syömäpuikkojen käyttö auttavat syömään kevyemmin ja vähemmän.

Uutisoimme aiemmin siitä, miten tunnelmallisessa ympäristössä syöminen auttaa pysymään hoikkana. Lue lisää täältä.

Lähde: Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat