Kuntovalmentajan vinkki laihtumiseen: Ota epäimarteleva selfie

28.04.2015 12:45 - Eeva Rajala

Kuntovalmentaja muistuttaa myös, miten tärkeätä on kirjoittaa ylös tunteensa syömisestä ja laihduttamisesta.

Vaikka ylipainoa ei merkittävästi olisikaan, vatsan seudulle kerääntyy helposti hieman ylimääräistä, josta on vaikea päästä eroon. Brittiläinen kuntovalmentaja James Staring kertoo Daily Mail -lehdelle, että neljällä askeleella laihtuminen ja erityisesti vatsan seutu saadaan kuriin.

Ota selfie ja kirjoita ylös tunteesi

Staring kehottaa ottamaan vastaan kuukauden mittainen haaste. Hän neuvoo ottamaa epäimarteleva selfie sellaisissa vaatteissa, jotka eivät tällä hetkellä sovi kunnolla ylle. Tämän jälkeen kannattaa keskittyä ruokien ylös kirjaamiseen.

Kiireinen elämäntyyli on voinut muuttaa syömisen vain tarpeelliseksi refleksiksi, vaikka sen pitäisi olla harkittu päätös. Jotta ihminen saa käsityksen siitä, miten paljon tai vähän syö päivän aikana, Staring suosittaa kaikkien suuhun laitettavien ruokien ylös kirjaamista seuraavan kuukauden ajalta. Kannattaa myös kirjoittaa ylös kellonajat, jolloin on syöty.

Staringin mukaan kello kannattaa laittaa soimaan kahden tunnin päähän jokaisesta ateriasta, ja tämän jälkeen kirjoittaa ylös, miten täydeltä ihmisen vatsa tuntuu ja millainen energiataso ihmisellä on. 30 päivän jälkeen kannattaa ottaa uusi selfie samojen vaatteiden kanssa.

Syö hiilihydraatteja vain treenin jälkeen

Staringin mukaan kannattaa unohtaa täysin valkoinen leipä ja tavallinen pasta, sillä ne aiheuttavat vain tarpeettoman insuliinipiikin, jonka jälkeen energiataso laskee nopeasti. Täysjyväviljat, pavut, vihannekset ja hedelmät lisäävät täyttä oloa ja vapauttavat sokeria verenkiertoon paljon hitaammin. Lääkäri John Berardin mukaan keho käsittelee hiilihydraatteja parhaiten nimenomaan treenin jälkeen.

Treenaa kehoa kokonaisvaltaisesti

Mitä useampaa lihasryhmää ihminen käyttää, sitä enemmän kaloreita hän polttaa sekä treenin aikana että treenin jälkeen.

Lyhyitä sarjoja korkealla sykkeellä

Yleinen tekosyy treenaamattomuuteen on ajan puute. Korkealla sykkeellä tapahtuva intervallitreeni mahdollistaa treenaajalle samat hyödyt kuin pidempiaikainen ja alhaisemmalla sykkeellä tehtävä treeni, mutta paljon nopeammin.

Lue myös: Härät lihovat helposti, rapu piilottelee karkkia - horoskooppi kertoo millainen laihduttaja olet

Lähde: Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat