Kuumalla kannattaa kiinnittää enemmän huomiota hygieenisyyteen

25.07.2014 16:01 - Susanna Karttunen

Kuumalla bakteerit jylläävät ja hygieenisyyteen pitäisi muistaa kiinnittää huomiota etenkin grillatessa.  

Kuumalla kesäkelillä sairastutaan helpommin. Etenkin grillaaminen on suuri syy tähän, sillä monet ovat oppineet grillatessa katsomaan hygieenisyyttä läpi sormien. Kuumalla etenkin vatsavaivat lisääntyvät.

Suuri bakterien määrä voi johtua käsien, pintojen tai käyttöesineiden huonosta hygieniasta tai huonosti kypsennetystä lihasta. Uuden tutkimuksen mukaan lähes 50 prosenttia ihmisistä ei pese käsiään ennen ruoanlaittoa. Lisäksi 75 prosenttia leikkuulaudoista ja muista valmistelutasoista hautoo enemmän bakteereja kuin vessan roskis.

Hygieenisyyteen kannattaakin nyt suunnata enemmän huomiota. Yritä välttää tiskirättien käyttöä, sillä ne ovat varsinaisia bakteeripesiä. Pyyhi tasot kertakäyttöisillä desinfioivilla liinoilla.

Pese käsiä usein, sillä muuten koskettelemiisi tavaroihin kertyy bakteereja. Käytä desinfioivaa saippuaa. Tutkijoiden mukaan bakteerit voivat selvitä ruostumattomilla teräspinnoilla yli 28 päivää. On siis tärkeää pitää myös grillaus- ja ruokailuvälineet puhtaina.

Uutisoimme aiemmin kodin yllättävimmistä bakteeripesistä. Lue artikkeli täältä.

Lähde: Female First

Kilpailut

Uusimmat