Loistovinkki julkisiin vessoihin: Yksi käymälöistä on aina muita puhtaampi

14.10.2014 18:33 - Senni Loikala

Kun saavut julkiseen vessaan, pystyt valitsemaan vessoista puhtaamman pelkästään sen sijainnin perusteella.  

Kun vessahätä iskee, on mihin tahansa käymälään pääseminen suuri helpotus. Monet julkiset vessat kuitenkin ovat niin haisevia ja likaisia, että niistä toivoo pääsevänsä mahdollisimman pikaisesti pois. Samalla voi tulla myös mieleen, tarttuuko vessareissulta matkaan bakteereita.

Amerikkalaisessa The Drs -televisioshow:ssa selvitettiin, mitkä ovat julkisten vessojen pahimmat bakteeripesät ja miten vessareissusta selviää mahdollisimman puhtaana.

Ohjelman mukaan vessanpönttö ei yllättäen ole vessan likaisin paikka. Syyksi arvellaan sitä, että monet ihmiset vuoraavat pöntön kaaret vessapaperilla ennen istumista tai putsaavat sen lähtiessään, jotta ei tarvitsisi nolostua seuraavan tulijan kohdalla.

Vessapaperin pidikkeessä on 150 prosenttia enemmän bakteereita kuin vessanpöntössä. Ihmiset tulevat koskeneeksi siihen usein likaisilla käsillään. Ohjelmassa pidikkeistä löydettiinkin useita haitallisia bakteereita.

Niksit julkisissa vessoissa käymiseen

Kannattaa valita vessa, joka on kaikista lähinnä ovea. Ihmiset käyttävät yleensä lähinnä olevaa vessaa muita harvemmin, jolloin se myös säilyy muita puhtaampana.

Lisäksi vessojen kierrehanat kannattaa laittaa auki vessapaperin kanssa, ja suoraa kosketusta voi olla hyvä välttää. Poistuessaan myös oven kahvan voi avata paperilla tai olkapäällään.

Mitään paniikkia ei julkisissa vessoissa käymisestä kannata ottaa bakteereidenkaan takia. Viisasta on kuitenkin pestä kätensä heti käynnin jälkeen ja kuivata huolellisesti.

Lue myös: 7 kodin bakteeripesää, joihin kosket joka päivä

Lähde: Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat