Miksen pääse kesäkuntoon, vaikka treenaan oikein? Fitnesspäiväkirjat-tähti vastaa

06.07.2015 13:15 - Eeva Rajala

AVAn Fitnesspäiväkirjat-ohjelman tähti Eevi Teittinen kertoo myös, ettei lihasten näkyvyyteen välttämättä tarvita runsaasti aerobista treeniä viikon aikana.

Moni treenaaja saattaa tuskailla, miksei paino putoa tai lihakset ala näkyä, vaikka treenaaminen tehdään optimaalisesti. Personal trainer ja fitness-bloggaaja Eevi Teittinen kertoo yleisenä linjavetona, että ihmiset syövät aika vähän.

"Ei välttämättä riitä, ettei syö herkkuja"

Silloinkin, kun halutaan olla niin sanotusti "kireässä" eli kisakunnossa, pitää syödä säännöllisesti. Treenaaja ei välttämättä aina tiedä, mitä pitäisi syödä. Ruokavaliosta voi löytyä vääriä asioita tai liikaa jotain.

- Se ei välttämättä riitä, ettei syö herkkuja. Kaikki eivät välttämättä osaa koostaa ruokavaliotaan tasapainoiseksi, Teittinen huomauttaa.

Teittisen mukaan kokonaisuus vaikuttaa lopputulokseen, eli ruokavalion lisäksi pitää miettiä, treenaako sittenkään oikein. Treenaajan on hyvä miettiä, ajatteleeko treeniä vain määräpainotteisesti, eli ajatusmaailma on "mitä enemmän teen, sitä parempi".

Ratkaisu löytyy ruokavaliosta

- On aika yleistä keväisin, että tehdään niin sairaita määriä treenejä, ettei ole mitään järkeä. Loppupeleissä avain löytyy siitä, että viilataan vähän ruokavaliota. Pääsisi paljon helpommalla, Teittinen huomauttaa.

Jos on oikeanlaiset ohjeet ja eväät, muutokset voivat tapahtua yllättävän nopeallakin aikataululla, Teittinen sanoo. Hän myös muistuttaa, ettei kaikkia treeniin vaikuttavia asioita välttämättä edes tiedosta. Oman kokemuksensa mukaan esimerkiksi stressin vähentyminen voi vaikuttaa merkittävästikin treenitulokseen.

- Noudatin jo kisaruokavaliota, muttei ollut kisadieetti vielä. Siinä vaiheessa, kun sain stressin pois itseltäni, lähti kaksi kiloa, nainen muistelee.

"Aina se ei vaadi aerobista"

Teittinen puhuu myös treenaamisen monipuolisuuden puolesta. Jos haluaa tehokkaasti saada lihakset näkyviin, salillakin se käy.

- Kyllä saat tehdä salilla voimapuolta, jos haluat että lihas kasvaa. Jos halutaan, että lihakset ovat näkyvissä, se vaatii, ettei siinä ole kauheasti ylimääräistä päällä.

Teittisen mukaan lihasten näkyminen ei välttämättä vaadi viittä aerobista treeniä viikossa.

- Aina se ei vaadi sitä, että tarvitse hakata paljon aerobista, nainen jatkaa.


Lue myös: Fitnesspäiväkirjat-tähti muistuttaa treenaajia: Yksi asia unohtuu lomalla

Kilpailut

Uusimmat