Minuutti riittää: 10 asiaa, joilla parannat terveyttäsi nopeasti

31.03.2015 20:15 - Heli Thoren

Eikö aika tunnu riittävän kaikkeen? Onneksi omaa oloaan ja terveyttään voi kohentaa vain hetkessä.

Omaan terveydenhuoltoon ei aina tarvita tunnin hikilenkkiä, hierontaa tai akupunktiohetkeä. Aivan pienillä teoilla voit kohentaa vointiasi hurjasti ja pitää yllä omaa terveyttään. Vaikka tehokas urheilu ja kunnon yöunet ovat tärkeitä, pikaparannuksia omaan terveyteen voit tehdä jo minuutissa.

Halaa

Kun annat halauksen, verenpaineesi laskee ja olosi rentoutuu. Aivot myös erittävät mielihyvähormonia, joka näkyy hyvänä mielenä ja olona saman tien.

Naura

Kunnon naurut rentouttavat kehoa ja toimivat mitä parhaimpana stressin laukaisijana.

Haukkaa tummaa suklaata

Tumma suklaa tuottaa mielihyvää, mutta on kohtuudella nautittuna myös terveellistä. Tutkimuksissa sen on todettu auttavan taistelussa korkeaa kolesterolia vastaan. Se myös sisältää runsaasti keholle hyvää tekeviä flavonoideja ja antioksidantteja.

Näe aurinko sateelta

Positiivisessa ajattelussa on voimaa. Kun pystyt löytämään vaikeistakin tilanteista jotakin hyvää, elämäsi on yksinkertaisesti onnellisempaa. Myönteisten mietteiden on todettu vaikuttavan jopa myönteisesti myös sydämen toimintaan ja parantavan vastustuskykyä.

Pese kädet

Käsienpesu on paras tautien ehkäisijä. 20 sekunnissa suojelet itseäsi viheliäiltä taudeilta - ja todella teet samalla terveydellesi hyvää. Käytä saippuaa, pyörittele sitä kaikkialle käsiin. Huuhtele ja kuivaa huolella.

Sulje turvavyö

Pieni tapa, iso ilo. Jos kävisi niin ikävästi, että joutuisit auto-onnettomuuteen, mahdollisuutesi selviytyä vammoitta jopa viisinkertaistuu turvavyön suljettuasi.

Lepää lapsiasennossa

Mene polvillesi ja nojaudu eteenpäin. Laita kädet taaksesi kämmenet ylöspäin. Lapsiasennoksikin kutsuttu asento venyttää ja rentouttaa kroppaa tehokkaasti samaan aikaan.

Käytä aurinkosuojaa

Aurinkovoiteen levittäminen iholle on yksi yksinkertaisimpia tapoja pitää huolta ihostaan. Ihosyövän riski kasvaa merkittävästi, kun altistut auringolle ilman suojakertoimia.

Minuutin lankku

Yksinkertainen vatsalihasliike on lankku, joka kohentaa syvien vatsalihaksien kuntoa ja samalla koko ryhtiä tehokkaasti. Minuutti päivässä riittää parantamaan lihasten kuntoa. Kolme minuutin sarjaa riittää jo tekemään pieniä ihmeitä.


Lue myös: Tunnetko itsesi alakuloiseksi? 5 askelta iloon


Lähde: CNN

Kilpailut

Uusimmat