Mitä sinä näet erämaassa? Psykologinen testi paljastaa todellisen minäsi

31.07.2015 15:45 - Senni Loikala

Testiä varten tarvitset vain mielikuvituksesi! Noudata helppoja ohjeita, ja saat selville kiinnostavia asioita itsestäsi.

Seuraava testi tulee paljastamaan tärkeitä asioita sinusta ja elämästäsi. Tarvitset sen tekemistä varten vain mielikuvituksesi. Käy läpi alla olevan kohdat yksitellen. Tarkasta jokaisen kohdan jälkeen tulkinnoista, mitä kuvittelemasi asiat kertovat.

Kuutio 

Kuvittele itsesi valtavaan erämaahan, jonka hiekalla on kuutio. Vastaa seuraaviin kysymyksiin: Miltä tuo kuutio näyttää? Kuinka iso se on? Mitä materiaalia kuutio on? Missä kohtaa hiekkaa se on?

Tikapuut

Kuvittele seuraavaksi tikapuut. Missä kohtaa ne ovat kuutioon ja hiekkaan nähden? Määrittele tikapuista niin monia yksityiskohtia kuin pystyt, kuten kuinka suuret ne ovat, mistä ne ovat valmistettu ja minkä väriset ne ovat. 

Hevonen

Kuvittele erämaahan hevonen. Missä kohtaa hevonen on? Onko se liikkeessä vai pysähtynyt? Mitä se tekee? Miltä hevosesta tuntuu? Entä miltä se näyttää? 

Kukat

Kuvittele seuraavaksi paikkaan kukkia. Mieti, kuinka paljon kukkia on, minkä värisiä ne ovat ja miltä ne tuoksuvat.

Myrsky

Kuvittele viimeisenä myrsky erämaahan. Miten se vaikuttaa muihin erämaassa oleviin asioihin (kuutio, tikapuut, hevonen ja kukat)? Millainen myrsky on kyseessä? Missä kohtaa erämaata se sijaitsee ja mihin suuntaan se on matkalla?

TULKINTA 

Kuutio

Kuutio edustaa sinua. Sen koko symboloi egoasi ja sijainti sinuun kohdistuvia, ympäriltä tulevia paineita. Materiaali puolestaan määrittää, kuinka avoin olet.

Tikapuut

Tikapuut edustavat ystäviäsi. Mieti siis, kuinka lähellä tikapuut sijaitsivat kuutiota kuvitelmissasi. Nojasivatko ne kuutioon vai olivatko ne sen sisällä? Olivatko ne lyhyet vai pitkät tikkaat? 

Hevonen

Hevonen symboloi unelmiesi kumppania. Toiset ihmiset näkevät hevosen voimakkaana työhevosena, toiset mystisenä yksisarvisena. 

Kukat

Kukat viittaavat tässä yhteydessä lapsiin. Kukkasten määrä symboloi, kuinka monta lasta toivot saavasi. Entä olivatko kuvittelemasi kukat nättejä? Jos olivat, saattaa se tarkoittaa, että lapsistasi tulee menestyviä.

Myrsky

Myrsky symboloi uhkaa. Jos kuvittelit myrskyn kauas, saatat tuntea olosi suhteellisen turvalliseksi. Mikäli myrsky oli kuution, tikapuiden, hevosen ja kukkien lähellä, saatat tuntea olosi uhatuksi.


Lue myös: 6-vuotiaille tarkoitettu nokkeluustesti ei ole helppo - pystytkö selvittämään sen alle 20 sekunnissa?

Lähde: Higher Perspectives

Kilpailut

Uusimmat