Muistitko ottaa D-vitamiinisi? Uusi tutkimus todistaa, miksi D-vitamiinia todella kannattaa syödä

03.09.2014 09:10 - Heli Thoren

Tuoreen tutkimuksen mukaan dementia ja Alzheimerin tauti uhkaavat niitä, jotka saavat vitamiinia liian vähän.

D-vitamiinin puutteella voi olla vanhempana kurjia seurauksia. Tuoreessa tutkimuksessa sen puutteen on todettu nostavan riskiä sairastua vanhemmalla iällä dementiaan tai Alzheimerin tautiin.

University os Exeter Medical School Isossa-Britanniassa tutki 1658 ihmistä, joiden keski-ikä oli tutkimuksen alkaessa 74 vuotta. Tutkimusaika oli kuusi vuotta, joiden aikana kartoitettiin dementian erilaisia muotoja ja niiden ilmaantumista suhteessa elinaikana saatuun D-vitamiinin määrään.

Kaiken kaikkiaan tutkimuksen aikana 171 sairastui dementiaan ja heistä 102 se johti Alzheimerin tautiin. Tutkimukseen osallistuneiden veren D-vitamiinipitoisuutta tarkkailtiin koko tutkimuksen ajan. Heillä, joilla D-vitamiinitasot olivat alhaiset sairastuivat todennäköisemmin. Heillä, joilla oli 10 mikrogrammaa tai vähemmän D-vitamiinia veressään sairastuivat 122 prosenttia todennäköisemmin Alzheimerin tautiin kuin ne, joiden veressä oli 20 mikrogrammaa tai enemmän.

- D-vitamiina on elintärkeä kehomme terveydelle. Ihmisten on syytä syödä D-vitamiinivalmisteita. Meidän on tärkeä kartoittaa ja tietää, että saamme tarpeeksi D-vitamiinia, Simon Ridley Alzheimer's Researck UK:sta toteaa.


Mistä tiedät, että kärsit D-vitamiinin puutteesta? Lue kuusi merkkiä täällä.


Lähde: Newscientists.com

Kilpailut

Uusimmat