Muotoilevat alusvaatteet ja isot käsilaukut - muotitrendit voivat olla terveydelle haitallisia

07.07.2015 07:45 - Eeva Rajala

Esimerkiksi vatsakivut voivat johtua tämän hetken “tiukimmista” muotitrendeistä.

Monet naiset seuraavat uusimpia trendejä ajattelematta, että trendien seuraaminen ja niissä pysyminen voi trendikkyyden lisäksi olla terveydelle haitallista. Nottingham Trent -yliopiston tutkija Naomi Braithwaite kertoo Daily Mail -lehdelle, miten erityisesti viisi muotitrendiä voivat kuormittaa terveyttä.

Korsetti tai muotoilevat alusvaatteet

Korsettia käytetään usein, kun halutaan vyötärön näyttävän mahdollisimman kapealta. Huono puoli korsetissa on se, että se estää vapaata hengitystä. Se voi myös vaurioittaa sisäelimiä ja aiheuttaa rankaan epämuodostumia.

Nykyään korsettia käyttää harvat, mutta samansuuntainen vaikutus saadaan nykyaikaisilla Spanx-alusasuilla, jotka muotoilevat muun muassa vyötäröä. Spanxit voivat kuitenkin aiheuttaa muun muassa pahojakin vatsakipuja.

Ylisuuret käsilaukut

Suuret ja painavatkin käsilaukut voivat aiheuttaa selkäkipuja ja tehdä naisen ryhdistä huonon ja vinon, mikä puolestaan edesauttaa entisestään esimerkiksi selkävaivojen syntyä.

Myös käsilaukkujen kantotyyli vaikuttaa selän terveyteen ja ryhtiin. Asiantuntijoiden mukaan isoja käsilaukkuja ei välttämättä kannattaisi kantaa kyynärvarressa roikuttamalla.

Piikkikorkokengät

Korkokengät työntävät kehoa epäluonnolliseen asentoon ja ne voivat myös kuormittaa ja muuttaa lihaksia liikaa.

Pillifarkut tai Jegginsit

Jegginsit ovat stretchfarkkujen näköiset housut, joiden kerrotaan tukevan juuri sieltä, missä tukea tarvitaan. Näin ne sopisivat minkä kokoiselle naiselle tahansa. Tällä tuella on kuitenkin hintansa. Jegginsejä kutsutaan myös "trendiksi helvetistä".

Housujen tiukkuuden on huomattu olevan pahaksi esimerkiksi alapään alueelle, sillä ilma ei pääse kiertämään. Tämä lisää riskiä saada hiivatulehdus.

Kosmeettiset leikkaukset

Moni haluaa täydellisen ulkonäön, vaikka yhtä oikeaa ratkaisua ei olekaan. Erilaisia operaatioita onkin saatavilla koko ajan enemmän ja kysyntä vain kasvaa sitä mukaan, kun ihmiset keksivät jotain paranneltavaa itsessään.

Julkisuudessa puhutaan myös runsaasti kauneusoperaatioiden terveysuhista: Rintaimplantit voivat mennä rikki ja botox saattaa halvaannuttaa kasvojen lihaksia pysyvästi. Varoituksista huolimatta ihmiset kaipaavat koko ajan uusia kauneusoperaatioita.


Lue myös: Naisen ei tarvitse olla täydellinen: "Mitä enemmän vikoja, sitä parempi"

Lähde: Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat