Nainen päätti työskennellä seisten kuukauden ajan - "tulokset löivät ällikällä"

22.06.2015 23:45 - Rea Tallgren

Teetkö sinä toimistotyötä, jossa istut työpöytäsi ääressä tuntikausia päivittäin? Oletko koskaan miettinyt, että tekisit työtä seisten? Tulokset voivat yllättää.

Niskat ovat jumissa, harteisiin sattuu ja ranteitakin vihloo. Korvissa humisee pystyyn noustessa ja minkäänlainen venyttely ei tunnu riittävältä. Kuulostaako tutulta? Oireet ovat klassisia toimistotyössä oleville.

Joskus oireisiin voi auttaa asennon vaihtaminen, aktiivisempi venytteleminen ja toki säännöllinen hieronta. Mutta kenties asiaan saisi parannuksen myös työskentelemällä seisoen? Englantilainen Annabel Fenwick Elliott päätti kokeilla keinoa.

Työteho paranee ja valppaus kasvaa

Fenwick Elliott työskentelee kotoaan. Hän on tottunut istumaan työpöytänsä ääressä ja kävelemään satunnaisesti ympäri huonettaan saadakseen veren virtaamaan aivoihinsa.

Seisoen työskenteleminen oli hänen mielestään aluksi outoa. Hän alkoi kuitenkin huomata tottuvansa siihen jo pian.

"Jo toisella viikolla seisominen työpöydän ääressä tuntui täysin luontevalta. Tunsin oloni suunnattoman luovaksi ja tehokkaaksi. Sain aikaan paljon enemmän kuin normaalisti ja huomattavasti nopeampaan tahtiinkin", hän hehkuttaa.

Fenwick Elliot kertoo kirjoituksessaan, että seisoen työskenteleminen jopa vain kahden tunnin ajan päivässä auttaa ehkäisemään sydän- ja kakkostyypin diabeteksen riskiä. Riski niihin sairastumiseen kun on jopa kaksinkertainen, jos kaiken työskentelyaikansa viettää istuen.

Lisäksi seisoen työskenteleminen kirjaimellisesti auttaa työnteossa.

"Kun ihminen seisoo, veri pääsee virtaamaan aivoihin helpommin. Lisäksi aineenvaihdunta kiihtyy, joten ihminen tuntee olonsa valppaammaksi ja terävämmäksi", hän selittää.

Kaiken kaikkiaan Fenwick Elliot oli tyytyväinen siihen, millaisia muutoksia seisoen työskenteleminen sai aikaan hänessä ja ennen kaikkea hänen työtehossaan.

"Tulokset todella löivät minut ällikällä. Itse olen nyt täysin käännytetty seisaaltaan työskenteleväksi, enkä aio enää palata istumaan", hän summaa.


Lue myös: Istutko usein tietokoneella? Ota nämä liikkeet osaksi treeniäsi

Lähde: Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat