Naisen orgasmi lisää raskauden mahdollisuutta - toimii vielä seksin jälkeen

25.06.2015 19:45 - Senni Loikala

Tutkimuksen mukaan siittiöt pääsevät hedelmöittymisen kannalta otolliselle paikalle, jos myös nainen saa orgasmin seksin aikana tai sen jälkeen.

Kaikki naiset eivät saa orgasmia joka yhdynnän aikana - ja jotkut eivät ikinä. Vaikka hedelmöittyminen on täysin mahdollista ilman naisen laukeamista, niin todennäköisyys siihen voi kuitenkin olla suurempi naisen saavuttaessa orgasmin.

Näin ainakin väittää tutkimus, johon Daily Mail -lehti viittaa.

Tutkimuksen mukaan orgasmin aiheuttamat lihassupistukset saavat aikaan eräänlaisen tyhjiön, joka auttaa spermaa kulkeutumaan kohdunkaulaan. Se on pienelle pikakiitäjälle erityisen otollinen paikka uiskennella munasoluun. Lisäksi siemennestettä säilyy määrällisesti enemmän naisen sisällä, jos myös hän laukeaa.

Naisen orgasmi edesauttaa tutkimuksen mukaan hedelmöittymistä, jos kliimaksi saavutetaan minuuttia ennen tai 45 minuuttia sen jälkeen, kun mies on lauennut.

Merkitys historiassa

Kun katsotaan pitkälle evoluution historiaan, niin saattaa syy naisen orgasmille löytyä. Tutkijat veikkaavat, että naisen orgasmi on voinut tiedostamaton tapa osoittaa naisen tahtoa siitä, kenestä tulisi hänen lapsiensa isä.

- Niinpä naiset ovat saattaneet saada orgasmin miehen kanssa, josta hän tahtoi lastensa isän, eikä muiden kanssa, tutkijat kertovat.

- Mutta on tärkeää muistaa, ettei naisen välttämättä tarvitse saada orgasmia hedelmöittyäkseen, he jatkavat.

Lue myös: Missä asennossa nainen saa todennäköisimmin orgasmin?

Lähde: Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat